Liiga keskiviikkona: Nordiksella juhlistetaan Arttu Luttista

18.12.2019
Liiga keskiviikkona: Nordiksella juhlistetaan Arttu Luttista

Arttu Luttinen toimi HIFK:n kapteenina kausina 2015–17. (Kuva: Tomi Natri)

Liiga-viikko käynnistyy keskiviikkona neljän ottelun illalla. Nordiksella HIFK–Lukko-ottelussa juhlistetaan uransa lopettanutta Arttu Luttista. Pitkän uran helsinkiläisjoukkueen riveissä tehnyt Luttinen palkitaan muun muassa HIFK:n kultasormuksella. Helsingissä, Hämeenlinnassa, Mikkelissä ja Porissa kiekko jäähän kello 18.30.

HIFK–Lukko
>> Kokoonpanot
>> Liput

HIFK:n ja Lukon piste-ero sarjataulukossa on viisi pistettä helsinkiläisten hyväksi. Molemmat joukkueet pelasivat viimeksi perjantaina, jolloin HIFK jäi nollille Ässien vieraana Porissa ja Lukko kaatoi KalPan Raumalla lukemin 5–2. Illan ottelu on joukkueille kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Kaksi ensimmäistä kohtaamista ovat molemmat menneet Lukon nimiin jatkoajalla. Syyskuussa Raumalla Lukko oli parempi 3–2 ja marraskuussa Nordiksella lukemin 4-5. Molemmat joukkueet tarvitsevat lisäpisteitä taistelussa kuuden parhaan joukkoon pääsemisestä.

HPK–Sport
>> Kokoonpanot
>> Liput

Hallitseva Suomen mestari HPK saa keskiviikkona vieraita Vaasasta, kun piristynyt Sport tekee vierailun Hämeenlinnaan. HPK pelasi viimeksi viikko sitten, jolloin joukkue taipui Kärpille voittomaalikilpailun jälkeen Oulussa. Sport puolestaan pelasi perjantaina, jolloin joukkue kaatoi kotiyleisönsä edessä Liigan kärjessä porskuttavan Kärpät! Edelleen Liigan jumbopaikalla olevat vaasalaiset ovat voittaneet neljästä viime ottelustaan kolme. Jumbopaikka voi tosin jäädä taakse jo tänään. HPK on kiinni viimeisessä suorassa playoffs-paikassa 48 pisteen saldolla.

Jukurit–TPS
>> Kokoonpanot
>> Liput

Mikkelissä kohtaavat Liigassa sijalla 12. oleva Jukurit ja kaksi pykälää alempaa löytyvä TPS. Jukurit sai perjantaina katki viiden ottelun tappioputkensa, kun SaiPa kaatui Ikioma Areenalla lukemin 3–1. Turkulaiset pääsevät otteluun kolmen ottelun pisteputkessa, mutta silti alla on kaksi peräkkäistä tappiota voittomaalikilpailussa. Viimeksi perjantaina JYP oli parempi Turussa lukemin 3–4. Illan ottelu on joukkueiden kauden kolmas keskinäinen kohtaaminen. Kaksi aiempaa ottelua on mennyt Jukurien nimiin pistein 5–1. Jukureilla on matkaa kymmenenteen sijaan kolme pistettä ja TPS:llä kymmenen.

Ässät–KooKoo
>> Kokoonpanot
>> Liput

Perjantaina HIFK:n Isomäki Areenassa nollannut Ässät saa keskiviikkona vieraakseen vahvaa kautta pelaavan KooKoon. Yhdentenätoista oleva Ässät on pisteen päässä viimeisestä playoffs-paikasta. Ari-Pekka Selinin ryhmä on kärsinyt maalinteko-ongelmista. Viimeisestä viidestä ottelustaan porilaiset ovat kuitenkin voittaneet kolme. Kahdeksantena oleva KooKoo pääsee otteluun myös voitto allaan, kun Pelicans kaatui perjantaina Kouvolassa tylyin 4–0-lukemin. KooKoo on kerännyt alkukauden otteluistaan 11 pistettä Ässiä enemmän. Joukkueet kohtasivat marraskuun puolivälissä peräkkäisillä kierroksilla. KooKoo vei molemmat ottelut nimiinsä: ensin Kouvolassa jatkoajan jälkeen 4–3 ja Porissa selvin 1–5-lukemin.

>> Lue lisää Arttu Luttisen juhlaillasta HIFK:n sivuilta


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen