Tulikuumaan vireeseen äitynyt HIFK-hyökkääjä Teemu Turunen: "Oli oikea ratkaisu jäädä Liigaan"

8.11.2019
Tulikuumaan vireeseen äitynyt HIFK-hyökkääjä Teemu Turunen: "Oli oikea ratkaisu jäädä Liigaan"

Yksi Liigan kuumimpia pelaajia maajoukkuetauolle siirryttäessä on HIFK:n Teemu Turunen, 23. HPK:n viime kevään kultajoukkueesta saapunut Turunen haluaa tuoda Pallokerhon mestaruusprojektista Helsinkiin kaikki pelaajat yhdistävän uhrautumisen pelille.

HIFK on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan Liigassa seitsemän. Kauden alussa tilanne ei ollut yhtä valoisa. Joukkue pelasi illasta toiseen varsin hyvää jääkiekkoa, mutta sitkeä tehottomuus piinasi joukkueen tulosyksikköjä.

– Pelasimme hyvin ja hallitsimme pelejä, mutta maaleja ei vain tullut. Olimme aktiivisia, saimme paljon laukauksia maalia kohti, mutta tukitoimet siinä jäivät vähiin. Maskipelaaminen ja irtokiekot puuttuivat, Turunen purkaa.

Turunen myöntää, että viime kauden HPK:n mestaruusjoukkueesta mukana saapuneen Otto Paajasen parina pelaaminen on helpottanut sopeutumista uuteen seuraan.

– Totta kai se on auttanut todella paljon. Yhdessä kun pelataan, kuviot ovat tutut. Tunsin muutamia muitakin jätkiä entuudestaan.

Laitahyökkääjä nimettiin Leijonien Karjala-turnauksen joukkueeseen mukaan, kun joukkuetoveri Jere Sallinen joutui jäämään sivuun loukkaantumisen vuoksi. Kutsu maistui mainiossa vireessä olevalle hyökkääjälle.

– Oli hienoa päästä messiin. Harmi Jerelle, ettei päässyt mukaan. Juttelin hänen kanssaan, olisi kovasti halunnut olla mukana, kun ei ole aiemmin Karjala-turnauksessa pelannut. Hieno juttu kuitenkin minulle, Turunen sanoo.

Turunen on aistinut 14 maailmanmestaria sisältävän maajoukkueen terveen ilmapiirin nopeasti.

– Huomaa, että maailmanmestaruus on juuri voitettu. Joukkueessa on paljon jo toisensa tuntevia kaveruksia, Turunen kertoo.

Turunen haluaa maajoukkueessa mittauttaa omaa tasoaan Euroopan huippuja vastaan pelaamalla omaa monipuolista jääkiekkoaan, josta hän on tullut Liigassa tunnetuksi. Puolustusalttius on ominaisuus, joka tekee Jokerien kasvatista epätyypillisen hyökkäyspään tähtipelaajan.

– Junioreissa en paljonkaan alivoimia pelannut, mutta aikuisiin siirryttäessä oli pakko saada lisää peliaikaa, eikä pelkkä hyökkääminen riittänyt. Siitä se pikkuhiljaa syntyi. Pääsin Antti Pennasen hyvään valmennukseen, jossa oppi pelaamaan monipuolisesti. Jos aikoo hyökätä, pitää puolustaa. Sieltä se kaikki lähtee, Turunen tähdentää.

Turunen hankittiin HPK:sta HIFK:hon henkilökohtaisten taitojen lisäksi tuomaan kokemus ja tietoisuus voittamisen vaatimuksista. Hyökkääjä luettelee asioita, joita hän haluaa HPK:n mestaruusprojektista Helsinkiin tuoda.

– Aktiivisuutta, itsensä likoon laittamista. Sitä, että kaikki blokkaavat laukauksia. Aktiivinen pelitapa oli mestaruuden avain HPK:ssa.

18 ottelussa 21 pistettä tällä kaudella tehnyt Turunen esitti lokakuussa otteita, jotka saivat osan kiekkoväestä kysymään, onko Turunen enää oikeassa sarjassa. Pelaaja itse naurahtaa puheille.

– Oli hyvä päätös jäädä vielä Liigaan. Tämä on hyvä paikka vielä kehittyä minulle. Ulkomaiden sarjat kiinnostavat totta kai jossain vaiheessa, mutta nyt mennään HIFK:ssa ja kehitytään päivä kerrallaan.

* * *

Teksti: Anssi Shemeikka


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen