Lauantain Liiga-kierros täynnä tilastollisia erikoisuuksia

28.10.2019
Lauantain Liiga-kierros täynnä tilastollisia erikoisuuksia

KalPan ja Tapparan lauantain kohtaamisen päätöserä hakee vertaistaan. (Kuva: Atte Rissanen)

Liigan lauantaina pelattu seitsemän ottelun kierros tarjosi urheilun ihmeellisyyksiä runsain mitoin. Kokosimme 50 maalin illan erikoisuudet.

Jukurien Sami Rajaniemi torjui ottelussa KooKoota vastaan 44 kertaa. Torjuntalukema on 27-vuotiaan maalivahdin henkilökohtainen ennätyslukema 226 pelatun Liiga-ottelun uralla.

Samuli Vainionpää iski kolme maalia Pelicansin verkkoon. Toista kauttaan pääsarjatasolla pelaavalle 20-vuotiaalle keskushyökkääjälle hattuemppu oli ensimmäinen Liigassa. Edellisissä 62 ottelussaan Vainionpää oli tehnyt neljä maalia.

Eetu Laurikainen pelasi nollapelin Ässiä vastaan (24 torjuntaa). Nollapeli oli Laurikaiselle jo 13:s uran 126 pelatussa ottelussa.

Ässät jäi jo viidennen kerran tällä kaudella nollille kotiottelussaan. Useimmin nollille yhdellä kaudella kotiotteluissaan on jäänyt Ilves kaudella 2002-03, seitsemän kertaa. Lukko jäi nollille kuudesti kaudella 2012-13, samoin TPS kaudella 2014-15. Ässät hävisi JYPille kotonaan 0-7-lukemin myös toissa kaudella, 30.12.2017.

KalPa ja Tappara tekivät kolmannessa erässä yhteensä kahdeksan maalia – KalPa kaksi, Tappara kuusi. Yhtä monta maalia maalittomien kahden erän jälkeen syntyi SaiPan ja TPS:n kohtaamisessa 11.12.2014, kun SaiPa voitti 7-1.

Vierasjoukkueen kuusi maalia päätöserään on harvinaisempaa herkkua Liigassa: viimeksi siinä on onnistunut KalPa 20.11.1994 ottelussa TuToa vastaan.

Tyler Morley onnistui KalPaa vastaan hattutempussa huippunopeasti aikaan 4.56. Maaleista kaksi syntyi alivoimalla, mikä sivuaa Liigan ennätystä yhden pelaajan tekemissä av-maaleissa samassa ottelussa.

HIFK kaatoi Sportin Vaasassa 8-3. HIFK on tehnyt yhtä monta maalia vierasottelussa viimeksi 30.12.1999 ottelussa SaiPaa vastaan (4-8).

HIFK:n Ville Varakas merkkautti tehopörssiin lukeman +6 ottelussa Sport–HIFK. 2000-luvulla samaan ovat yltäneet Vili Sopanen ja Pekka Saarenheimo Lukko–Pelicans-ottelussa 1.10.2013. Liigan ennätys on Kärppien Arto Ruotasen 2.10.1980 Lukkoa vastaan kirjaama +10.


---
Julkaisija: Antti Seppänen