Tapparan voittokulku jatkui – Kärpät kaatui kärkiottelussa

24.9.2019
Tapparan voittokulku jatkui – Kärpät kaatui kärkiottelussa

Niko Ojamäki iski tiistaina kauden kolmannen täysosumansa. (Kuva: Saana Hakala)

Tappara jatkoi voittokulkuaan tiistaina, kun Kärpät kaatui Liigan kärkiottelussa niukasti lukemin 3–2. Kauden kaikki kuusi otteluaan voittaneen Tapparan sankariksi nousi kaksi maalia iskenyt Sami Moilanen. Voiton myötä tamperelaiset ovat Liigan ainoa tappioitta oleva joukkue.

Tappara–Kärpät 3–2 (0–1, 1–1, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste
>> Lehdistötilaisuus

Kärpät iski Liigan kärkikamppailun alkutahdit avauserässä, kun vahvassa vireessä oleva Otto Karvinen vei oululaiset johtoon ajassa 05.20. Osuma oli Karviselle jo kauden neljäs. Kaikki neljä maalia ovat syntyneet viimeisen kolmen ottelun aikana.

Tappara punnersi toisessa erässä ottelun tasoihin hyökkääjä Sami Moilansen kauden avausmaalilla. Ajassa 25.13 syntyneen tasoitusmaalin alustivat Otto Rauhala ja Veli-Matti Vittasmäki. Tamperelaiset pääsivät tasoitusmaalin jälkeen yrittämään johtomaalia kahdesti ylivoimalla, mutta oululaisten alivoimapeli oli vahvaa ja päätöserään lähdettiin tasatilanteesta.

Päätöserässä Tapparan 18 sekunnin tehohetki tuotti kaksi maalia ja samalla ottelun ratkaisun. Ensin ajassa 45.21 Niko Ojamäki ohjasi Tapparan ensimmäistä kertaa johtoon ja heti perään Moilanen täydensi iltansa toisella osumalla. Moilasen 3–1-maali jäi lopulta myös illan voittomaaliksi. Kärpät haki osumien jälkeen tiukasti lisämaaleja. Kerran oululaiset myös onnistuivat, kun ylivoimalla Aaty Räty tarjoili ja Aku Räty iski kavennuksen! Aku Rädylle maali oli Liiga-uran ensimmäinen ja Aatu Rädylle syöttö Liiga-uran ensimmäinen piste. Nämä syntyivät vielä Liiga-uran ensimmäisessä ottelussa!

Maalia lähemmäksi Kärpät ei kuitenkaan päässyt. Voiton myötä Tappara nousi 17 pisteeseen. Toisena olevalla Kärpillä on kasassa 13 pistettä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen