Patrik Virta ja Michael Garteig Tapparan uudet vahvistukset

19.6.2019
Patrik Virta ja Michael Garteig Tapparan uudet vahvistukset

Patrik Virta pelaa Tapparassa kevääseen 2021 ulottuvalla sopimuksella. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Tappara on tehnyt sopimukset kahden uuden pelaajan kanssa. Patrik Virta saapuu vahvistamaan hyökkäystä, ja Michael Garteig on uusi nimi maalivahtiosastolle.

23-vuotias Patrik Virta on tehnyt Tapparan kaksivuotisen sopimuksen. Kuluneella kaudella hän pelasi sekä KHL:ää Slovan Bratislavassa että Ruotsin SHL:ää Örebro HK:n riveissä.

Liigassa Virta debytoi kasvattajaseuransa HPK:n paidassa lokakuussa 2014. Kaudet 2015-18 hän pelasi TPS:ssä, ja viimeisimmällä kaudellaan hän kirjasi runkosarjassa pisteet 14+26=40. Yhteensä tilillä on 145 ottelua Liigassa pistein 32+41=73.

Michael Garteig on 27-vuotias maalivahti, joka torjui joukkueensa Newfoundland Growlersin ECHL-liigan mestaruuteen pari viikkoa sitten. Garteig pelasi runkosarjassa 43 ottelua ja playoffseissa joukkueensa kaikki 23 ottelua.

Garteig allekirjoitti yliopistouransa jälkeen NHL-sopimuksen Vancouver Canucksin kanssa vuonna 2016, mutta ei ole vielä yltänyt NHL-peleissä kuin penkkivahdin tontille. Garteigin sopimus Tapparan kanssa kattaa tulevan kauden.

* * *

Tappara tiedotti lisäksi, että joukkueen kapteeni Kristian Kuusela on tehnyt kolmen vuoden jatkosopimuksen nykyisen ensi keväänä päättyvän sopimuksensa päälle. Uusi sopimus ulottuu siten kevääseen 2023 asti.


---
Julkaisija: Antti Seppänen