Riku Helenius vahvistamaan JYPin maalivahtiosastoa

7.6.2019
Riku Helenius vahvistamaan JYPin maalivahtiosastoa

Kuva: Mikko Pylkkö

Maalivahti Riku Helenius on tehnyt sopimuksen JYPin kanssa. Helenius tuuraa loukkaantunutta Markus Ruusua marraskuun maajoukkuetaukoon saakka kestävällä sopimuksella.

– Saamme Rikusta luotettavan ammattilaisen Markuksen kuntoutusjakson ajaksi. Rikun persoona ja ammattimainen ote urheiluun varmistavat sen, että saamme pukukoppiin ja kentälle raudanlujan ammattilaisjääkiekkoilijan, joka tietää tarkalleen mitä häneltä vaaditaan sopimuskauden ajalta, kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen sopimusta seuran tiedotteessa.

31-vuotias Helenius pelasi päättyneellä kaudella Liigaa Ilveksessä. Kaudella 2011-12 hän torjui JYPin Suomen mestaruuteen. Liiga-kokemusta on karttunut myös KalPan paidasta. Helenius on pelannut urallaan lisäksi NHL:ssä, AHL:ssä, Ruotsin pääsarjassa ja KHL:ssä.

* * *

JYP tiedotti samassa yhteydessä, että alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin kuuluva puolustaja Valtteri Kakkonen on tehnyt kasvattiseuransa kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 19-vuotias Kakkonen pelasi menneellä kaudella Kanadan pääjunioriliigoihin kuuluvassa WHL:ssä.

– Valtteri omaa kovan potentiaalin tulevaisuuden yleispuolustajana vahvojen lajitaitojensa, sekä periksiantamattoman luonteensa takia. Hän edustaa meille projektipelaajaa, jolta odotamme murtautumista pysyvästi Liiga-joukkueen vakiokokoonpanoon seuraavan kahden kauden aikana, kertoo Mikko Viitanen.


---
Julkaisija: Antti Seppänen