Vuoden maalivahti 2019 – tässä ehdokkaat Ylönen-palkinnon saajaksi

5.6.2019
Vuoden maalivahti 2019 – tässä ehdokkaat Ylönen-palkinnon saajaksi

Jääkiekkotoimittajien kolme eniten ääniä saanutta ehdokasta vuoden maalivahdiksi: Emil Larmi (vas.), Juho Olkinuora ja Veini Vehviläinen.

Liiga palkitsee kauden 2018-19 parhaita lauantaina 8. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa. Parhaan maalivahdin Urpo Ylönen –palkinnon saajaksi ovat ehdolla eniten ääniä saaneet Emil Larmi, Juho Olkinuora ja Veini Vehviläinen.

"Ylönen-palkinnon saa maalivahti, joka tehtävässään kauden Liiga-otteluissa on osoittautunut vertaisistaan parhaimmaksi. Palkinnon voittaja valitaan jääkiekkotoimittajien äänestyksellä."

Emil Larmi pelasi kolmannen täyden kautensa Liigassa. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti torjui HPK:n maalilla runkosarjassa 36 ottelussa tilastoin 1,94 / 90,9. Playoffs-otteluissa Larmi oli mestarijoukkueen avainpelaajia pelaamalla kaikki joukkueensa 18 ottelua ja torjumalla finaalisarjassa Kärppiä vastaan kaksi nollapeliä. 22-vuotiaan Larmin ura jatkuu ensi kaudella Pohjois-Amerikan kaukaloissa.

Juho Olkinuoran kausi oli nousujohteinen. Syyskaudella Olkinuora torjui 20 ottelussaan 10 voittoa. Kevätkauden 19 ottelua tuottivat 14 voittoa. Olkinuoran voittoprosentti runkosarjassa oli vertailun kolmanneksi paras, 66,7. Playoffseissa Olkinuora oli maalivahtitilastojen kakkonen hävitystä neljännesfinaalisarjasta huolimatta tilastoin 1,67 / 94,6. Ensi kaudella 28-vuotias maalivahti pysäyttää kiekkoja KHL:ssä.

Viime keväänä Urpo Ylönen –palkinnon voittanut Veini Vehviläinen oli maalivahtitilastojen ykkönen niin runkosarjassa kuin playoffseissakin. Runkosarjassa 22-vuotias Palokan kiekon kasvatti torjui eniten voittoja (25) ja nollapelejä (6). Playoffseissa hän johdatti joukkueensa SM-hopealle ja torjui tilastoin 1,47 / 93,9. Leijonissa maailmanmestaruutta juhlineen Vehviläisen ura on jatkumassa ensi kaudella Pohjois-Amerikassa.

* * *

Voittaja palkitaan 8. kesäkuuta järjestettävässä Jääkiekkogaalassa. Tilaisuudessa julkistetaan seuraavien Liiga-palkintojen saajat:

- Kalevi Numminen -palkinto (Paras valmentaja)
- Jarmo Wasama -palkinto (Vuoden tulokas)
- Raimo Kilpiö -palkinto (Herrasmiespelaaja)
- Urpo Ylönen -palkinto (Paras maalivahti)
- Pekka Rautakallio -palkinto (Paras puolustaja)
- Pentti Isotalo -palkinto (Paras linjatuomari)
- Unto Wiitala -palkinto (Paras erotuomari)
- Liigan All Stars -kentällinen


---
Julkaisija: Antti Seppänen