Kärpät julkaisi sopimuksia – maailmanmestari Janne Pesonen palaa Ouluun

16.5.2019
Kärpät julkaisi sopimuksia – maailmanmestari Janne Pesonen palaa Ouluun

Edellisen kerran Janne Pesonen esiintyi Kärppien paidassa 11 vuotta sitten, keväällä 2008. (Kuva: Jukka Rautio)

Kärpät tiedotti torstaina uusista pelaajasopimuksista tulevalle kaudelle. Hyökkääjä Janne Pesonen on tehnyt yksivuotisen ja puolustaja Ludwig Byström kaksivuotisen sopimuksen kevään hopeajoukkueen kanssa.

Kuhmon Kivan kasvatti Janne Pesonen on pelannut aikaisemmin Kärpissä kuudella kaudella. 37-vuotias Pesonen on voittanut Kärpissä neljä Suomen mestaruutta vuosina 2004, 2005, 2007 ja 2008. Kaudella 2007-08 Pesonen voitti Liigan maali- ja pistepörssit saldolla 34+44=78.

Edellisen kerran Pesonen pelasi Liigaa kaudella 2011-12, jolloin hän edusti HIFK:ta. 323 ottelussaan hän on kirjannut pisteet 107+137=244.

Yhden Pohjois-Amerikan kauden (NHL/AHL) lisäksi Pesonen on pelannut viisi kautta KHL:ssä (mestaruus 2010), neljä kautta Ruotsin pääsarjassa (mestaruus 2018) sekä yhden kauden Sveitsin pääsarjassa.

A-maajoukkueessa Pesonen on esiintynyt 103 ottelua ja edustanut Leijonia viidesti MM-kisoissa. Keväällä 2011 hän oli mukana Suomen maailmanmestaruuden voittaneessa joukkueessa.

– Janne on edelleen kansainvälisen tason pelaaja, ja hän istuu luotettavana ja vastuullisena pelaajana hyvin tulevan kauden kokoonpanoomme. "Pessi" on monipuolinen pelaaja joka pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho kertoo joukkueen tiedotteessa.

* * *

Ludwig Byström siirtyy Kärppiin Florida Panthersin farmijoukkueesta, Springfield Thunderbirdsistä. 24-vuotias puolustaja on kiekkoillut Pohjois-Amerikassa keväästä 2015. AHL:ssä hän on pelannut 260 ottelua pistein 12+80=92. SHL:ssä kokemusta on karttunut 140 ottelusta.

– Ludwig on pelaaja, joka tuo dynaamisuutta puolustukseen erinomaisena luistelijana. Hän pystyy pelaamaan monipuolisessa ja vastuullisessa roolissa puolustuksessamme tulevalla kaudella, Harri Aho sanoo.

* * *

Kärpät on tehnyt lisäksi yksivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Shaun Heshkan kanssa. 33-vuotias kanadalainen on pelannut Liigassa kaikkiaan neljä kautta, joista kolme viimeisintä Kärpissä. Uransa 222 ottelussa hän on koonnut pisteet 34+85=119.

Kahdeksan Kärppien omaa junioria on puolestaan allekirjoittanut ensimmäiset Liiga-sopimuksensa. Kärpissä jatkavat puolustajat Kalle Loponen, Topi Niemelä ja Jaakko Niskala sekä hyökkääjät Tommi Järvitalo, Aatu Räty, Aku Räty, Zdenek Sedlak ja Tuukka Tieksola.

– Kärppien organisaatiossa kasvaa parhaillaan paljon lahjakkaita pelaajia kohti ammattilaisuutta ja paikkaa Liiga-joukkueessa. Oma juniorituotanto on aina ollut Kärpille suuri voimavara, ja nämä sopimukset pitävät osaltaan huolen siitä, että Kärppien joukkue rakentuu tulevaisuudessakin omista kasvateista, kommentoi Harri Aho.


---
Julkaisija: Antti Seppänen