Markus Niemeläinen HPK:sta Ässiin

7.5.2019
Markus Niemeläinen HPK:sta Ässiin

Kuva: Mikko Pylkkö

Puolustaja Markus Niemeläinen on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Ässien kanssa. Niemeläinen voitti kuluneella kaudella Suomen mestaruuden HPK:ssa.

– Markus on yksi niistä HPK-pelaajista, joka otti isoja askeleita kehityksessään kauden aikana. Hän oli mies paikallaan etenkin niissä peleissä ja tilanteissa, joissa piti puolustaa tarkasti ja pelata yksinkertaisesti, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi.

20-vuotias Niemeläinen pelasi toisen kautensa Liigassa. Hän kokosi runkosarjan 50 ottelussaan pisteet 1+4. Keväällä 2016 Niemeläinen juhli Pikkuleijonissa alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Puolustaja on Edmonton Oilersin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2016.

– Hän on tavoitteellinen kaveri, joka kykenee nuoreksi kaveriksi kypsästi arvioimaan omaa osaamistaan ja kehittymistään. Pelaajana hänellä hyvät raamit, ulottuvuus, kyky kamppailla laadukkaasti ja puhtaasti. Lisäksi hän liikkuu kokoisekseen erittäin hyvin, Kerttula kommentoi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen