Kärpät ja Tappara semifinaaleihin – Jari Sailio keskiviikon ykkösnimi

27.3.2019
Kärpät ja Tappara semifinaaleihin – Jari Sailio keskiviikon ykkösnimi

Kärppien Jari Sailio iski Hakametsässä jatkoaikaratkaisun. (Kuva: Timo Koistinen / Ilves.com)

Keskiviikon neljänsien neljännesfinaaliotteluiden myötä Kärpät ja Tappara selvittivät tiensä semifinaaleihin! Ilveksen ja Lukon kausi puolestaan päättyi. HIFK ja HPK puolestaan ottivat kolmannet voittonsa!

HIFK-Pelicans 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)
Otteluvoitot 3–1
>> Tilastot
>> Maalit

HIFK otti keskiviikkona kolmannen voittonsa, kun Pelicans kaatui Nordiksella yli 8000 katsojan edessä. Kotijoukkue iski kaksi ensimmäistä osumaansa kahden viimeisen erän ensimmäisillä minuuteilla. Näistä vastasivat kevään ensimmäisensä tehnyt Teemu Eronen ja Sakari Salminen. Hannes Björninen nosti Pelicansin loppuhetkillä vielä maalin päähän, mutta lähemmäksi kiri ei riittänyt. Juhani Tyrväinen viimeisteli vielä loppulukemat tyhjään maaliin. Semifinaalipaikka on HIFK:lle ensimmäistä kertaa katkolla perjantaina Lahdessa.

HPK-TPS 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)
Otteluvoitot 3–1
>> Tilastot
>> Maalit

Vahvaa kevättä pelaava HPK laittoi TPS:n ahtaalle, kun hämeenlinnalaiset kaatoivat turkulaiset keskiviikkona jo kolmannen kerran. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisellä viidellä minuutilla, kun Niklas Friman iski voittomaalin! Osuma oli puolustajalle kevään ensimmäinen. Ennen Frimania maaliverkkoja pääsivät heiluttamaan myös kevään ensimmäisensä tehnyt Arto Laatikainen ja maailmanmestari Kaapo Kakko. Kakolle osuma neljännesfinaaleissa oli jo kolmas. Ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla HPK:lle perjantaina Turussa.

Ilves-Kärpät 2–3 JA (1–2, 0–0, 1–0, 0–1)
Otteluvoitot 0–4
>> Tilastot
>> Maalit

Kärpät selvitti keskiviikkona Tampereella tiensä semifinaaleihin. Ilves kaatui neljännesfinaaleissa puhtaasti voitoin 4–0. Ottelusarjan jokainen ottelu oli kuitenkin tiukka ja neljäs ottelu ei tehnyt siinä poikkeusta. Ottelu ratkesi Jari Sailion maaliin jatkoajalla ajassa 71.25. Voittomaalin tehnyt Sailio oli mukana Kärppien illan kaikissa kolmessa maalissa pisteillä 2+1. Kärpiltä maalipuiden väliin osui myös Teemu Kivihalme, jolle osuma oli ottelusarjan toinen alivoimaali ja yhteensä kolmas. Ilvekseltä maalasivat Joose Antonen ja tamperelaisten ykkösnimi Arttu Ruotsalainen.

Lukko-Tappara 1–2 (1–2, 0–0, 0–0)
Otteluvoitot 0–4
>> Tilastot
>> Maalit

Kärppien ohella myös Tappara selvitti tiensä semifinaaleihin suoraan voitoin 4–0. Tamperelaisten jokainen ottelu Lukkoa vastaan neljännesfinaaleissa päättyi yhden maalin erolla. Keskiviikkona lukemat olivat 1–2. Tappara aloitti ottelun vahvasti ja vastasi kahdesta ensimmäisestä maalista. Osumat merkittiin Antti Erkinjuntin ja Otto Rauhalan nimiin. Molemmille osuma oli kevään ensimmäinen. Raumalaisten ainokaisesta vastasi Aaro Vidgren.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen