Neljännesfinaalien tulikuumat: “Tiukassa paikassa pelaa entistä väkevämmin”

25.3.2019
Neljännesfinaalien tulikuumat: “Tiukassa paikassa pelaa entistä väkevämmin”

Viikon tulikuumien kärkikolmikko: Jesse Saarinen (vas.), Kaapo Kakko ja Nicklas Lasu.

Liigan asiantuntijaraati on listannut neljännesfinaalien kolmansien otteluiden alla tämän hetken kymmenen kuuminta pelaajaa. TPS:n Kaapo Kakon lisäksi kärkikolmikkoon sijoittuvat Pelicansin Jesse Saarinen ja Kärppien Nicklas Lasu.

Huimaa tulokaskautta pelaava Kaapo Kakko on ollut erinomaisessa vireessä playoffs-sarjassa HPK:ta vastaan, vaikka TPS on tappiot kärsinytkin. Lauantaina Hämeenlinnassa Kakko oli mukana kaikissa joukkueensa maaleissa pistein 2+1.

"Taitoja kaukalossa on kehuttu pitkin kautta eikä syyttä. Myös hänen henkinen kanttinsa näyttää olevan vahvalla pohjalla. Tuntuu siltä, että tiukan paikan tullen nuorukainen pelaa entistä väkevämmin. Kun muut tepsiläiset hakevat vielä parastaan playoffs-peleissä, niin Kakko nostaa tasoaan ja kantaa nuorilla harteillaan joukkuetta. On kestänyt myös hyvin HPK:lta saamaansa erityiskohtelua ja saanut siitä vain lisää virtaa otteisiinsa."

Jesse Saarinen esiintyy yhdeksännen kerran playoffs-peleissä. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti ei ole aiempina vuosina päässyt maistelemaan aivan kirkkainta menestystä ratkaisupeleissä, mutta nyt kokenut laitahyökkääjä on ollut avainroolissa molemmissa HIFK-sarjan otteluissa.

"Elämänsä kautta pelaava 33-vuotias konkari on syttynyt huimaan liekkiin kevään kynnyksellä. Jalka liikkuu ja maisema vaihtuu. Haastaa rohkeasti puolustajia. Tahtomaali HIFK-sarjan toisessa pelissä kertoo kaiken nykyasenteesta. Käyttää myös hanakasti hyvää laukaustaan."

Nicklas Lasulla on huippumenestystä kolmelta edelliseltä kaudelta. Viime kevään Suomen mestaruuden lisäksi Ruotsin mestaruuden ja kahdesti CHL-mestaruuden voittaneen sentterin osaaminen ei ole näkynyt aikaisemmin pistesarakkeissa. Nyt Lasu on koonnut maaliskuun kuudessa ottelussaan pisteet 3+7.

"Lasu pelaa vahvasti työnteon kautta, minkä myötä syntyi tärkeitä osumia molemmissa neljännesfinaaliotteluissa. Keväällä parhaimmillaan olevat kokeneet pelaajat ovat erittäin arvokkaita joukkueelle. Ensimmäisessä ottelussa auttoi tahtomaalillaan Kärpät jatkoajalle ja toisessa ohjasi taidokkaasti ottelun voittomaaliksi jääneen osuman."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen