SaiPa-vahti viikon tulikuumin – “Virheetöntä suorittamista ja nollapelejä”

12.3.2019
SaiPa-vahti viikon tulikuumin – “Virheetöntä suorittamista ja nollapelejä”

Kuva: Tomi Natri

SaiPan maalivahti Frans Tuohimaa on rankattu Liiga-viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi. Listan kolmen kärkeen sijoittuvat lisäksi Kärppien Jussi Jokinen ja Pelicansin Oliwer Kaski.

Frans Tuohimaa on antanut maaliskuun peleissään erinomaisia näyttöjä osaamisestaan. Viime viikon kahta nollapeliä edelsivät kaksi mainiota ottelua Sportia ja Kärppiä vastaan. Maaliskuun neljässä ottelussa Tuohimaa on torjunut huimalla 97,1 %:n varmuudella.

"Viime viikon kahteen peliin virheetöntä suorittamista sekä kaksi nollapeliä. Tuohimaa on päässyt tämän vuoden puolella viimekautiseen vireeseensä. Pelaamiseen on tullut alkukauteen verrattuna lisää terävyyttä. Liikkuu erittäin hyvin ja pääsee hyvin mukaan kakkoskiekkoihin. Malttaa odottaa loistavasti kenttäpelaajan ratkaisua. Lisäksi ohjaa puolustusta äänekkäästi ja auttaa näin kenttäpelaajia."

Tammikuun lopussa paluun Liigaan tehnyt 35-vuotias Jussi Jokinen on esiintynyt tehokkaasti pelaamissaan 12 ottelussa. Pistekeskiarvo on peräti 1,58 ja tehopörssin +13 kertoo onnistumisista myös puolustussuuntaan. Jokinen on tärkeä palanen Kärppien puolustaessa mestaruuttaan.

"Johtava pelaaja näyttää tinkimättömällä työllä esimerkkiä. Yksi tekijä miksi Kärppien suoritustaso on korkealla vielä runkosarjan viimeisilläkin kierroksilla. Vaikka luistin ei liiku terävimmillään, pää toimii kuin unelma. Osaa hakeutua vapaille paikoille ja ennen kaikkea saa aina mailansa vapaaksi vastustajan häiriköinnistä huolimatta. On myös voimaa vääntää pakkeja vastaan."

Upean kevätkauden pelannut Oliwer Kaski on noussut uhkaamaan päätöskierroksilla jopa Liiga-puolustajien yhden kauden piste-ennätystä. Kevätkauden 21 ottelussaan Kaski on takonut peräti 29 (12+17) pistettä, puolustajalle huimat 1,38 pistettä ottelua kohden.

"Liigan näkyvin puolustaja on hirmuinen pelote sekä viivassa että kiekon kanssa yleensäkin. Laukaus on painava ja löytää perille. Kyky luopua kiekosta oikeaan aikaan ja oikeaan suuntaan tekee puolustamisen häntä vastaan erittäin vaikeaksi. Kasassa puolustajalle uskomattomat 50 pistettä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen