Nuoret tähdet helmikuun maalitykkeinä

28.2.2019
Nuoret tähdet helmikuun maalitykkeinä

Aleksi Heponiemi ja Jere Innala osuivat helmikuun otteluissaan seitsemästi. (Kuva: Ville Honkonen / Mikko Pylkkö)

Kärppien Aleksi Heponiemi ja HPK:n Jere Innala olivat Liigan helmikuun otteluiden parhaat maalintekijät. Kumpikin teki kuukauden 10 ottelussaan seitsemän maalia.

20-vuotias Heponiemi tuplasi kauden maalimääränsä tammikuun lopulta alkaneella 11 ottelun jaksolla. Kuukauden alussa hän oli viiden ottelun maaliputkessa. Tämän kauden maalintekijöiden vertailussa Heponiemi on vakuuttanut erityisesti tasakentin tehdyissä maaleissa. Neljä voittomaalia ampunut Heponiemi on kirjannut tällä kaudella tililleen vain yhden ylivoimamaalin.

Läpimurtokauttaan Liigassa pelaava 20-vuotias Jere Innala takoi tammikuun lopulta alkaneella yhdeksän ottelun jaksolla kahdeksan osumaa. Ylivoimamaalien sarakkeeseen tuli helmikuussa yksi merkintä lisää, ja kerran Innalan osuma jäi ottelun voittomaaliksi. 21 maalia kauden aikana tehnyt Innala sijoittuu maalipörssissä tällä hetkellä jaetulle kolmannelle sijalle.

Puolustajien parhaat maalintekijät helmikuussa olivat neljä maalia tehneet Pelicansin Mikko Kousa ja Oliwer Kaski.

Helmikuun parhaat maalintekijät
 
Aleksi Heponiemi  Kärpät  10 7
Jere Innala     HPK   10 7
Kaapo Kakko     TPS    8 6
Ville Leskinen   Kärpät  8 5
Juhamatti Aaltonen Pelicans 5 5
Janne Keränen    Lukko   8 5

---
Julkaisija: Antti Seppänen