Viikon tulikuumin tulee HPK:sta – “Röyhkeys ja halu pelata kiekolla huippua”

11.2.2019
Viikon tulikuumin tulee HPK:sta – “Röyhkeys ja halu pelata kiekolla huippua”

Niclas Lucenius on ollut Liigan kovimpia pistenikkareita kevätkaudella. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

HPK:n Niclas Lucenius on viikon tulikuumin pelaaja Liigassa. Listan kärkitrioon valittiin lisäksi maajoukkuepuolustaja Oliwer Kaski ja Kärppien maailmanmestarihyökkääjä Aleksi Heponiemi.

Niclas Lucenius on takonut vuoden 2019 otteluissaan 18 pistettä, 1,38 pistettä ottelua kohden. Keskushyökkääjä on kuulunut jaksolla Liigan parhaisiin maalintekijöihin 10 osumallaan ja kahminut aloituksia 59,3 %:n tehokkuudella.

"Päässyt kovaan iskuun. Parantaa jatkuvasti peliotettaan. Röyhkeys ja halu pelata kiekolla huippua. Ei pelkää käyttää laukaustaan. Viikon kahteen peliin kolme maalia. Nuoret laiturit pääsevät loistamaan Luceniuksen imussa."

Tammikuun parhaaksi pelaajaksi valittu Oliwer Kaski vakuutti viikonloppuna maajoukkuepeleissä. Viimeisten Liiga-kierrosten hurja maalintekotahti lupailee jopa 20 maalin haamurajan rikkoutumista. Siihen on Liiga-historian aikana yltänyt vain seitsemän pelaajaa.

"Ei arkaillut ottaa kiekollisen johtajan roolia maajoukkueessakaan. Heti ensimmäisessä vaihdossa upea soolo, jonka seurauksena Suomi teki avausmaalin. Välillä jopa turhan rento kiekollisena. Perustaa pelinsä vahvaan luisteluun. Näkyykö rankka maajoukkueturnaus Liiga-kaukaloissa?"

Vuoden tulokkaan tittelistä vankasti kamppaileva Aleksi Heponiemi on peräti neljän ottelun maaliputkessa. Kärppä-tulokkaiden piste-ennätyskin on Heponiemelle mahdollinen loppukauden aikana. Viimeisissä neljässä pelissä pisteet 4+3 ja teholukema +5.

"Jos Heponiemelle annetaan yhtään liikaa aikaa ja tilaa, Liigan tulokaspörssin kärkinimi aiheuttaa kyllä hankaluuksia vastustajalle. Maali HIFK:ta vastaan oli hieno osoitus henkilökohtaisesta taidosta hyökkäyksen rytmittämisessä ja maalipaikan luonnista alivoimaisessa hyökkäyksessä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen