Tuore maajoukkuemies Viikon tulikuumin – “Erinomainen laukaus ja hyvä pelikäsitys”

29.1.2019
Tuore maajoukkuemies Viikon tulikuumin – “Erinomainen laukaus ja hyvä pelikäsitys”

Oliwer Kaski on kuulunut tammikuussa Liigan kovimpiin pistenikkareihin. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicansin Oliwer Kaski on rankattu Viikon tulikuumat –listan ykköspaikalle. Listan kärkikolmikkoon sijoittuvat lisäksi TPS:n Otto Nieminen ja JYPin Eetu Laurikainen.

Oliwer Kaski on esitellyt jo aiemmilla Liiga-kausillaan kiekollista taitavuuttaan ja tehokasta laukaustaan. Kauden edetessä 23-vuotiaan Kasken pistetahti on tiivistynyt ja tammikuun kahdeksassa ottelussaan hän on takonut 12 (6+6) pistettä.

"Liigan puolustajien pistepörssin kärki. Ominaisuudet ovat kunnossa: erinomainen laukaus, hyvä pelikäsitys sekä liike ja loistava syöttötaito. Näillä otteilla pelaa viimeistä kauttaan Liigassa. Viiteen viimeiseen peliin kymmenen pistettä."

Viidettä kauttaan Liigassa pelaava Otto Nieminen ei ole aikaisemmilla kausillaan pisteillä mässäillyt, mutta tällä kaudella 22-vuotias Nieminen on noussut uudelle tasolle. Laitahyökkääjä on murskannut maali- ja piste-ennätyksensä. Kymmenessä viime ottelussaan hän on koonnut pisteet 7+4.

"Hyvillä otteilla paikan kakkosketjusta ansainnut Nieminen vastasi huutoon täräyttämällä yhteensä kolme maalia tuplapeleissä Ässiä vastaan. Parasta osaamistaan hän esitteli lauantain ensimmäisessä maalissaan kotihallissa. Nieminen voitti kaksinkamppailun maalin takana, punnersi itsensä irti vastustajastaan ja luisteli liukkaasti maalin eteen. Hienon soolonsa hän päätti napakkaan laukaukseen maalin yläkulmaan."

Eetu Laurikainen on pelannut erinomaisen tammikuun ja pysäyttänyt viidessä ottelussaan kiekkoja 95,6 %:n varmuudella. JYPin omalla kasvatilla on hyviä näyttöjä Liigasta jo aiemmilta kausilta, mutta nyt Pohjois-Amerikan kaukaloitakin kolunnut vahti on lyömässä läpi entistä kirkkaammissa valoissa.

"JYP on tämän vuoden puolella hoitanut kaikista otteluista pisteet mukaansa Laurikaisen ollessa maalissa. Viiteen otteluun vain seitsemän päästettyä maalia. Ollut joukkueen tärkein pelaaja useassa ottelussa ja tilkinnyt maalinsuun ratkaisuhetkillä. Tylsytti Ilveksen ylivoimapelin perjantain voittopelissä. Perustaso noussut korkealle tällä kaudella."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen