Ilvekselle täysi pistepotti Turusta – Teemu Rautiainen illan ykkösnimi

16.1.2019
Ilvekselle täysi pistepotti Turusta – Teemu Rautiainen illan ykkösnimi

Arttu Ruotsalainen merkkautti Turussa kauden 30. pisteensä. (Kuva: Timo Savela)

Kolmannen peräkkäisen vierasvoiton napannut Ilves haki keskiviikon ainoassa Liiga-ottelussa täyden pistepotin Turusta. Tappio oli TPS:lle neljäs peräkkäinen. Illan ykkösnimi oli voittomaalin ja pisteet 1+2 iskenyt Teemu Rautiainen.

TPS-Ilves 3–4 (0–1, 3–2, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Vierasjoukkue Ilves tuli vahvasti Turkuun ja määräsi ottelun tahdin aina ottelun puoliväliin asti. Tamperelaisten avausmaalin iski ensimmäisessä erässä ylivoimalla osunut Arttu Ruotsalainen. Ilveksen pisteykköllä on nyt kasassa yhteensä 30 pistettä.

Lisää Ilves-juhlaa tuli toisen erän avauskympillä, kun Joona Ikonen osui sekä ylivoimalla että alivoimalla. Läpimurtokauttaan pelaava Ikonen nosti osumien myötä kauden maalimääränsä yhteentoista. Ottelun suunta muuttui täysin toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla. TPS iski viiden minuutin ylivoimalla peräti kolme maalia. Ensimmäisestä vastasi Ilari Filppula ja kahdesta seuraavasta maailmanmestari Kaapo Kakko. Kakon osumien välille jäi aikaa ainoastaan 49 sekuntia.

Päätöserässä murisi kuitenkin jälleen Ilves. Illan ykkösnimi Teemu Rautiainen otti ratkaisijan viitan harteilleen ja punnersi tyylikkään 3–4-voittomaalin ajassa 43.54. Osuman alustivat pisteet 0+2 kerännyt Panu Mieho ja kapteeni Eemeli Suomi.

Kolmannen peräkkäisen vierasvoiton ottanut Ilves nousi sarjataulukossa kaksi sijaa ylöspäin, aina seitsemänneksi asti. Tamperelaisille on kasassa yhteensä 61 pistettä. TPS:lle tappio oli puolestaan neljäs peräkkäinen. Turkulaiset löytyvät kolmannelta sijalta kymmenen pistettä Ilvestä enemmän keränneenä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen