Tapparan Matti Järviselle yhden ottelun pelikielto

11.1.2019

Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Tapparan Matti Järviselle yhden ottelun pelikiellon keskiviikon Tappara–HPK-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Järvinen on pelikiellossa perjantaina 11.1. pelattavassa TPS–Tappara-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Matti Järvinen
Ottelu: Tappara–HPK
Peliaika 39.23
Pelipäivä: 9.1.2019

1. Selostus asiasta

Tappara–HPK-ottelun peliajassa 39.23 Tapparan Matti Järvinen huitaisee mailallaan HPK:n Niclas Luceniusta osuen tätä mailallaan haaroväliin. Ottelun erotuomarit tuomitsivat Järviselle tilanteesta 5+PR rangaistuksen huitomisesta.

Tilannehuone on katsonut kyseisen tilanteen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä Järviselle ottelurangaistus huitomisesta.

Järvinen on lausumapyynnön johdosta antanut suullisen lausuman tilanteesta. Lucenius ei loukkaantunut huitomisen seurauksena.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 mukaan huitominen on teko, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön vi-kohdan mukaan pelaajalle, joka nostaa mailansa vastustajan jalkojen välissä tarkoituksenaan osua vastustajaa nivusiin, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta ja kuullut Järvisen lausuman. Delegaatio toteaa, että videotallenteen perusteella Järvisen ja Luceniuksen välillä on kevyt yhteentörmäys pelaajien mennessä kohti vaihtoaitioitaan. Tämän jälkeen Järvinen nostaa mailansa Luceniuksen haaroväliin ja tämän jälkeen koukkaa mailallaan Luceniusta haarovälistä.

Videotallenteen perusteella kurinpitodelegaatio katsoo, että Järvisen mailannosto Luceniuksen haaroväliin on tarkoituksellinen teko eikä se liity yhteentörmäyksen jälkeiseen tasapainon menettämiseen kuten Järvinen on lausumassaan tilanteen esittänyt. Delegaatio toteaa, että kyseessä on säännön 159 vi-kohdassa tarkoitettu huitominen.

Rangaistusharkinnan osalta delegaatio on ottanut huomioon tilanteen kokonaisuudessaan, sen ettei tilanteesta aiheudu loukkaantumista ja sekä kuluvalla ja edellisellä kaudella vastaavista teosta määrätyt pelikiellot. Kurinpitodelegaatio pitää Järvisen huitomista yhden ottelun arvoisena tekona.

3. Ratkaisu

Tapparan Matti Järviselle määrätään yhden (1) ottelun pelikielto.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

10. tammikuuta 2019

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja---
Julkaisija: Juuso Kauppinen