Sakari Salminen siirtyy Ässistä HIFK:n paitaan

8.1.2019
Sakari Salminen siirtyy Ässistä HIFK:n paitaan

Kuva: Ville Honkonen

Tällä kaudella Ässiä edustanut laitahyökkääjä Sakari Salminen siirtyy HIFK:n riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella. Salminen on kirjannut tällä kaudella Ässissä 35 ottelussa 31 (10+21) pistettä.

– HIFK oli aloitteellinen, ja meidän täytyy keventää kulurakennettamme. Tämä siirto on merkittävä osa sitä, että varmistamme kilpailukykyisen joukkueen rakentamisen ensi kaudelle. Halusimme samalla antaa omalle kasvatillemme mahdollisuuden pelata kevään pudotuspeleissä Suomen mestaruudesta, Ässien kehitysjohtaja Tommi Kerttula kommentoi sopimusta.

Ässillä ja Sakari Salmisella on voimassa oleva sopimus ensi kaudesta. Sopimus sisältää option ulkomaille siirtymisestä.

Lauri Kulmala HIFK:sta Ässiin

Salmisen siirron yhteydessä Ässät ja HIFK sopivat hyökkääjä Lauri Kulmalan siirtymisestä Poriin. 19-vuotiaan Kulmalan sopimus kattaa loppukauden. Kulmala on pelannut tällä kaudella HIFK:ssa 13 ottelua pistein 2+0.

– Kulmala on lahjakas hyökkääjä, joka on tällä kaudella osoittanut kasvaneensa liigatason pelaajaksi. Tämä on hänelle hieno mahdollisuus ja näytönpaikka. Kevään aikana katsomme yhdessä hänen tulevaisuuttaan Ässissä, Kerttula kommentoi.

Ässissä lisää pelaajasiirtoja tulevien viikkojen aikana

Ässät joutuu sopeuttamaan pelaajabudjettiaan kuluvan kauden osalta. Tämä tarkoittaa Ässien mukaan joidenkin pelaajien siirtymistä pois joukkueesta ennen Liigan siirtorajan umpeutumista 15. helmikuuta.

– Tulos on nähtävissä sarjataulukosta. Olemme epäonnistuneet urheilullisesti ja sen vuoksi joudumme tekemään taloudellisia toimenpiteitä, joilla turvaamme ensi kauden rakentamisen. Olemme eläneet kovalla kulukurilla ja onnistuneetkin kohentamaan taloustilannettamme merkittävästi. Tehdyt toimenpiteet eivät ole tässä tilanteessa riittäviä, kun jäämme ottelutapahtumien tuotoissa merkittävästi tavoitteesta, Ässien vt. toimitusjohtaja Mikael Lehtinen kommentoi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen