HIFK:ssa pelaajaliikennettä – Joonas Lyytinen sisään, Miles Koules ulos

30.12.2018
HIFK:ssa pelaajaliikennettä – Joonas Lyytinen sisään, Miles Koules ulos

Joonas Lyytinen pelasi Liigassa viimeksi kaudella 2016–17. (Kuva: Timo Hartikainen)

HIFK tiedotti hankkineensa puolustukseensa alkukauden AHL:ssä pelanneen Joonas Lyytisen. Samalla helsinkiläisseura kertoi myös, että hyökkääjä Miles Koules ei jatka joukkueessa.

23-vuotias Joonas Lyytinen siirtyy HIFK:hon NHL-seura Nashville Predatorsin organisaatiosta. Puolustaja on pelannut tämän kauden AHL:ssä Milwaukee Admiralsin riveissä.

Lyytisen sopimus HIFK:n kanssa kattaa loppukauden lisäksi kaksi seuraavaa pelikautta, ulottuen kevääseen 2021 saakka.

Liigassa Lyytinen on pelannut KalPassa 183 runkosarjaottelua pisteillä 21+38 ja 27 playoffs-ottelua pisteillä 2+5. Viimeksi Lyytinen pelasi Liigassa kaudella 2016–17, jolloin KalPa voitti SM-hopeaa.

KalPa-kasvatti Lyytinen on edustanut Suomea kaikkien juniori-ikäluokkien maajoukkueissa, sekä Leijonissa EHT-turnauksessa kaudella 2015–16.

– Lyytinen on hyvin liikkuva ja monipuolinen puolustaja, joka sopii erinomaisesti joukkueemme pelitapaan, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kommentoi.

– Olimme kiinnostuneita Lyytisestä tuleville kausille, mutta eteen tuli tilaisuus saada hänet HIFK:hon jo nyt. Olemme erittäin iloisia, että hän valitsi monista vaihtoehdoista meidät, urheilujohtaja Tobias Salmelainen kertoo.

Lyytinen liittyy joukkueeseen ensi viikolla.

* * *

HIFK kertoi myös, etttä yhdysvaltalaishyökkääjä Miles Koulesin koeaika ei johtanut loppukauden kattavaan sopimukseen. Koules ehti pelata HIFK:ssa 13 ottelua ja teki niissä kaksi maalia.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen