Viikon tulikuumin – “Raataja repii, raastaa ja ratkaisee”

23.12.2018
Viikon tulikuumin – “Raataja repii, raastaa ja ratkaisee”

Kuva: Samppa Toivonen

Sportin Roope Talaja on Viikon tulikuumat pelaajat –listan kiistaton ykkösnimi tällä viikolla. Kärkitrioon sijoittuvat lisäksi TPS:n Henrik Haukeland ja Pelicansin Jesse Saarinen.

30-vuotias Roope Talaja palasi tälle kaudelle takaisin Liigaan kahden kauden tauon jälkeen. Talaja on ollut hurjassa iskussa marras-joulukuun peleissään ja ollut tärkeässä roolissa vaasalaisten playoffs-paikan metsästyksessä. 14 ottelun jaksolla 18 pistettä, joista 11 maalia.

"Duunariosaston raataja on ilmiliekeissä. Repii, raastaa ja ratkaisee. Kahdessa viimeisessä pelissä viisi maalia, joista jokainen maali oli hyvin merkitsevä. Painava ja tarkka laukaus tekee tuhoa jäätävällä osumatarkkuudella."

Norjan maajoukkuevahti Henrik Haukeland on antanut viime kausina hyviä näyttöjä Ruotsin SHL:ssä ja Allsvenskanissa. TPS:ssä ottanut viime aikoina pelitauon jälkeen vastuuta, ja viimeisissä neljässä ottelussaan joulukuussa Haukeland torjui voitot joukkueelleen. Kahden viime ottelun torjuntaprosentti muhkea 97,9.

"Norjalainen oli TPS:n tasaisesta maalivahtiduosta suuremmassa vastuussa tällä viikolla. Ensin hän nollasi SaiPan Lappeenrannassa ja auttoi sen jälkeen joukkueensa voittoon Kärpistä päästämällä vain yhden maalin sarjajohtajaa vastaan. Haukeland pelaa rauhallisella tyylillä. Välillä kiekot tuntuvat tippuvan häneltä helposti, mutta nämä lipsahdukset hän korvaa näyttävillä "game savereillä"."

Kokenut Jesse Saarinen on tärkeä palanen Pelicans-hyökkäykselle. Juonikas laitahyökkääjä on peräti seitsemän ottelun pisteputkessa. Yhden kauden piste-ennätys (43) on tällä kaudella vaarassa. Noussut syöttötilaston ykköseksi pisteputkensa myötä.

"Itseluottamus aivan tapissa. Koko Liigan kiekollisia johtajia juuri tällä hetkellä. Pysyy vahvasti kiekossa ja luopuu siitä täysin oikea-aikaisesti. Seitsemän viime ottelun pisteet 2+10."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen