Roope Talaja iski hattutempun Sportin voitossa – Lukon voittoputki sai jatkoa

20.12.2018
Roope Talaja iski hattutempun Sportin voitossa – Lukon voittoputki sai jatkoa

Sport kaatoi Jukurit toistamiseen Vaasassa tällä kaudella. (Kuva: Samppa Toivonen)

Torstain Liiga-kierroksella juhlivat Kouvolasta pisteet hakenut KalPa, seitsemän ottelun voittoputkessa liitävä Lukko, jatkoajalla Jukurit kaatanut Sport ja kärkiottelussa voiton vienyt TPS. Illan ykkösnimeksi nousi hattutempun ja pisteet 3+1 iskenyt Sportin Roope Talaja.

KooKoo-KalPa 2–4 (0–1, 0–1, 2–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

KalPa palasi torstaina voittojen tielle, kun KooKoo kaatui Kouvolassa lukemin 2–4. Kuopiolaiset aiheuttivat KooKoolle jo neljännen peräkkäisen tappion. KalPa karkasi kahden ensimmäisen erän aikana 0–2-johtoon Otto Leskisen ja Lasse Lappalaisen maaleilla. Päätöserässä molemmat joukkueet onnistuivat vielä kahdesti. KooKoon avausmaalista vastasi kauden ensimmäisen osumansa tehnyt Mikko Virtanen. Illan pisteykkönen oli KalPan Eetu Luostarinen, joka keräsi pisteet 1+2. Voitolla KalPa nousi tasapisteisiin viimeistä playoffs-paikkaa hallussaan pitävän Ilveksen kanssa.

Lukko-Tappara 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Hurjassa lennossa oleva Lukko lähti joulun viettoon seitsemän ottelun voittoputkessa. Torstaina raumalaiset kaatoivat kotiyleisönsä edessä Tapparan. Kotijoukkue ei päästänyt missään vaiheessa Tapparaa kuskin paikalle. Lukon tehokkaimmat olivat pisteet 1+1 keränneet Justin Danforth, Tarmo Reunanen ja Aaro Vidgren. Voittomaali merkittiin ajassa 46.08 osuneelle Toni Koivistolle. Tappio oli Tapparalle kolmas viimeiseen neljään otteluun.

Sport-Jukurit 4–3 JA (1–0, 0–2, 2–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Vaasassa nähtiin torstaina Roope Talaja -show! Sport kiri vaasalaisyleisön riemuksi 4–3-jatkoaikavoittoon Jukureista. Illan ykkösnimi oli hattutempun ja yhteensä pisteet 3+1 iskenyt Talaja. Jukurit oli kuitenkin lähellä viedä täyden pistepotin mukanaan. Mikkeliläiset johtivat päätösminuutille asti lukemin 2–3. Jukurien osumista vastasivat kahdesti maalannut Vadim Pereskokov ja kapteeni Miika Roine. Sportin iski 3–3-tasoituksen ainoastaan 14 sekuntia ennen päätössummeria. Jatkojalla ratkaisu syntyi ajassa 61.10, kun Talaja osui vastaiskun päätteeksi. Voitolla Sport nousi kahdeksanneksi HIFK:n ohi. Jukureille tappio oli jo kahdeksas peräkkäinen.

TPS-Kärpät 2–1 (0–1, 2–0, 0–0)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Liigan kärkiottelussa TPS kaatoi niukasti Kärpät. Maalinteon aloitti Liigan kärkipaikalla oleva Kärpät, kun Teemu Kivihalme onnistui avauserässä ylivoimalla. Ottelun ratkaisuksi muodostui toinen erä, jonka aikana Oskari Siiki ja Zach Budish iskivät kotijoukkueen johtoon. TPS ei enää johtoasemastaan luopunut, siitä piti huolen 24 kertaa torjunut Henrik Haukeland. Täysi pistepotti oli TPS:lle neljäs peräkkäinen. Voitolla mustavalkoisten ero Kärppiin kaventui yhdeksään pisteeseen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen