Liiga torstaina: Kärki vastakkain Turussa – tässä kierroksen taustat

20.12.2018
Liiga torstaina: Kärki vastakkain Turussa – tässä kierroksen taustat

Kuva: Ville Honkonen

Torstain ohjelmassa on neljä ottelua. Hyvin kotonaan pelannut KooKoo isännöi KalPaa. Voittoputkessa oleva Lukko pelaa Tapparaa vastaan. Sport ja Jukurit ottavat yhteen Vaasassa. Kierroksen kärkiottelu pelataan Turussa TPS:n ja Kärppien välillä. Lue joukkueiden lähtökohdat illan otteluihin.

KooKoo (11-5-15) - KalPa (9-8-15) | Kokoonpanot

KooKoo on hävinnyt kolme edellistä otteluaan ja voittanut kahdeksasta viime ottelustaan vain yhden varsinaisilla peliajoilla. Viiden edellisen kotiottelun saldo on kuitenkin mainio: neljä voittoa. KalPa on pelannut kahdeksan viimeisintä otteluaan voitto–tappio-tahdilla. Tiistaina joukkue hävisi kotonaan HIFK:lle. Neljästä edellisestä vierasottelustaan KalPa on voittanut kolme. Syyskuussa KooKoo voitti KalPan kotonaan 2-1, mutta KalPa otti revanssin puolitoista viikkoa myöhemmin Kuopiossa lukemin 3-2. Joukkueiden kymmenestä viimeisestä kohtaamisesta voitot ovat KalPalle 9-1.

Lukko (13-7-12) - Tappara (15-6-9) | Kokoonpanot

Lukko voitti tiistaina HPK:n vieraissa ja venytti voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi. Kotipelien voittoputki on kestänyt neljä peliä. Tappara hävisi tiistaina kotonaan Pelicansille maalilla. Kuudesta edellisestä vierasottelustaan Tappara on voittanut viisi. Lukko voitti Tapparan Tampereella syyskuussa 4-3. Tappara oli parempi marraskuun alussa Raumalla (5-4 VL). Kahdeksasta viimeisestä joukkueiden kohtaamisesta Tappara on voittanut vain yhden varsinaisilla peliajoilla (kaikki voitot Lukolle 5-3).

Sport (9-11-10) - Jukurit (8-8-15) | Kokoonpanot

Sport on kärsinyt tappiot kahdessa edellisessä ottelussaan KalPalle ja Tapparalle neljän ottelun voittoputken jälkeen. 10:stä viimeisestä kotipelistään Sport on voittanut seitsemän ja koonnut 20 pistettä. Jukurien tappioputki on jo seitsemän ottelun mittainen. Vierasotteluistaan Jukurit on hävinnyt kuusi viimeistä. Lokakuussa Sport voitti Jukurit Vaasassa 4-1. Jukurit oli parempi marraskuun kohtaamisessa Mikkelissä (2-1).

TPS (17-7-7) - Kärpät (20-7-4) | Kokoonpanot

TPS on ollut voitokas kolmessa edellisessä ottelussaan (Jukurit, HPK, SaiPa). Kotonaan TPS on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Kärppien voittoputki on neljän ottelun mittainen, ja kahdessa edellisessä ottelussa (JYP ja Ilves) ratkaisua on haettu jatkoajoilta. Kärppien vieraspelien menestys on ollut syyskaudella vakuuttava: 15 ottelua, 13 voittoa pistekeskiarvolla 2,33. Kärpät on voittanut TPS:n molemmissa kauden kohtaamisissa maalein 3-2. Turussa Kärpät on voittanut varsinaisilla peliajoilla kuitenkin viimeksi 24.2.2015.


---
Julkaisija: Antti Seppänen