Kurinpitopäätös Otto Karvista ja Kärppiä koskevassa asiassa

22.11.2018
Kurinpitopäätös Otto Karvista ja Kärppiä koskevassa asiassa

Kuva: Ville Honkonen

Kärppien Otto Karvinen pelasi lauantain Kärpät–TPS-ottelussa, vaikka hänen kymppitilinsä oli kertynyt täyteen. Liigan kurinpitodelegaatio määräsi Karviselle kurinpitosääntöjen rikkomisesta yhden ottelun pelikiellon. Lisäksi Karvinen kärsii kymppilistan perusteella saamansa yhden (1) ottelun automaattisen pelikiellon Kärppien seuraavassa ottelussa. Kärpille määrättiin myös 5000 euron sakko.

Karvinen on pelikiellossa Kärppien kahdessa seuraavassa ottelussa: 23.11. Kärpät–HIFK ja 24.11. HIFK–Kärpät.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Tapahtuma-aika 17.11.2018
Ottelu: Kärpät–TPS

1. Selostus asiasta

Liigan toimitusjohtaja on asettanut kurinpitosääntöjen 29 §:n b-kohdan perusteella kurinpitokäsittelyyn Kärppien Otto Karvisen pelaamisen lauantaina 17.11.2018 pelatussa Kärpät–TPS-ottelussa. Karviselle oli tuomittu Kärppien edellisessä eli torstaina 15.11.2018 pelatussa Kärpät–Jukurit-ottelussa kuluvan kauden kolmas ns. kymppilistaan merkinnän aiheuttava jäähy. Karvinen oli merkittynä ottelupöytäkirjaan ja pelasi Kärpät–TPS-ottelussa.

Kärpät on antanut kirjallisen lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Liigan kurinpitosääntöjen 16 §:n mukaan kaikista 10 minuutin rangaistuksista pidetään yllä ns. kymppilistaa. Kolme 10 minuutin rangaistusta johtaa automaattisesti yhden ottelun pelikieltoon. Edelleen kurinpitosäätöjen 17 §:n mukaan pelirangaistus (PR) vastaa 10 minuutin rangaistusta ja aiheuttaa merkinnän kymppilistaan.

Otto Karviselle tuomittiin kuluvan kauden kolmas kymppilistaan merkinnän aiheuttava jäähy 15.11.2018 pelatussa Kärpät–Jukurit-ottelussa. Näin ollen Karvisen olisi tullut olla automaattisesti pelikiellossa Kärppien seuraavassa eli 17.11.2018 pelatussa ottelussa.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että lähtökohtaisesti vastuu kokoonpanoon nimettävien pelaajien pelikelpoisuudesta on seuroilla. Toisaalta myös pelaajilla itsellään on seuran ohella velvollisuus olla tietoinen kymppilistansa tilanteesta. Edelleen kurinpitodelegaatio toteaa, että Kärpät on peluuttanut 17.11.2018 Karvista, vaikka pelaaja ei ole ollut automaattisen pelikiellon perusteella pelikelpoinen. Näin ollen Kärpät ja Otto Karvinen ovat rikkoneet Liigan kurinpitosääntöjä.

3. Ratkaisu

Kärppien Otto Karvinen kärsii kymppilistan perusteella saamansa yhden (1) ottelun automaattisen pelikiellon Kärppien seuraavassa eli 23.11.2018 pelattavassa Kärpät–HIFK-ottelussa. Lisäksi Otto Karviselle määrätään yhden (1) ottelun pelikielto kurinpitosääntöjen rikkomisesta, jonka Karvinen kärsii 24.11.2018 pelattavassa HIFK–Kärpät-ottelussa.

Kärpille määrätään 5000 euron sakko automaattisen pelikiellon takia pelikelvottomana olleen pelaajan merkitsemisestä kokoonpanoon ja ottelussa peluuttamisesta.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

20. marraskuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen