Tässä ovat viikon kuumimmat Liigassa – katso nimet Top 10:ssä

12.11.2018
Tässä ovat viikon kuumimmat Liigassa – katso nimet Top 10:ssä

Viikon tulikuumien kärkikolmikon muodostavat Veini Vehviläinen (vas.), Jarno Kärki ja Ville Leskinen.

Liiga jatkuu maajoukkuetauon jälkeen jälleen tiistaina. Viikon kuumimpien nimien listan kärkeen nousivat ennen taukoa maaleilla mässäillyt Ässien Jarno Kärki sekä maajoukkueessa loistaneet Kärppien Veini Vehviläinen ja Ville Leskinen.

Jarno Kärjen seitsemän ottelun maaliton putki katkesi yhteensä kuuden osuman sumaan otteluissa Ilvestä ja KalPaa vastaan. Samalla 24-vuotias keskushyökkääjä nousi Liigan maalipörssin jaetulle kärkipaikalle 10 osumallaan. Tauon jälkeen uusien haasteiden edessä muutoksia kokeneessa joukkueessa.

"Hattutemput kahteen taukoa edeltävään peliin. Oli nälkäinen ja tuuletuksista näki maalien ison merkityksen. Otti sekavassa tilanteessa olevan joukkueen reppuselkäänsä. Porissa on paljon kysymysmerkkejä, mutta Kärki on kuuma."

Veini Vehviläinen on ollut Liiga-syksyn kiistaton maalivahtiykkönen. 21-vuotias maajoukkuedebytantti on pysäyttänyt kiekkoja 94,4 %:n varmuudella ja päästänyt vain 1,25 maalia ottelua kohden. Vehviläinen on maalivahtien tilastokärjessä myös nollapeleissä (4) ja voittoprosentilla (76,7) mitaten.

"Kaksi nollapeliä Karjala-turnauksessa ja varsinkin Ruotsi-pelin huippupelastukset todistivat, kuinka Vehviläinen pystyy kantamaan joukkuetta heikoilla hetkillä. Rauhoittaa olemuksellaan edessään pelaavaa puolustusta."

Ville Leskinen debytoi viikonloppuna A-maajoukkueessa ja näytti olevansa valintansa arvoinen. Liigassa syksyn pelit ovat tuottaneet 24-vuotiaan laitahyökkääjän tilille 20 ottelussa pisteet 7+9=16. Ennen maajoukkuetaukoa iski kaksi maalia Sportin verkkoon.

"Terävyys maalin lähellä Liigan kärkitasoa. Hyppy maajoukkeympyröihin sujui mutkitta. Pystyi pelaamaan vahvuuksillaan myös Karjala-turnauksessa. Liikkeen terävyys yhdistettynä röyhkeyteen on vahva yhdistelmä."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen