Liigan lokakuun maalitykin titteli jaettiin

1.11.2018
Liigan lokakuun maalitykin titteli jaettiin

Lokakuun parhaat maalintekijät (vas.): Philippe Cornet, David Tomasek, Rasmus Kupari, Ilari Filppula ja Joose Antonen.

Lokakuun paras maalintekijä Liigassa iski kuusi maalia. Titteli jaettiin viiden pelaajan kesken. Pienimmällä ottelumäärällä kuuteen maaliin ylsi TPS:n Ilari Filppula.

Huipputasaisen maalipörssin jaetulla kolmospaikalla oleva Ilari Filppula on ollut erinomaisessa pistevireessä lokakuun otteluissaan. Viidessä viime ottelussaan Filppula on tehnyt neljä maalia ja kahdeksan pistettä. 36-vuotias konkarihyökkääjä on pelannut viime kauden tapaan yli piste per ottelu –tahdilla.

JYPin David Tomasek on ollut syyskaudella vaatimattomalla menestyksellä pelanneen joukkueensa harvoja valopilkkuja. 22-vuotias tshekki on takonut kahdeksassa viime ottelussaan 12 pistettä, joista kuusi on maaleja. Kauden yhdeksässä ensimmäisessä ottelussaan Tomasek teki vain yhden maalin.

Kärppien Rasmus Kuparin tehokkuus oli alkukaudesta hieman kateissa, mutta lokakuun otteluissaan 18-vuotias huippulupaus on ollut liekeissä. Keskiviikkona Kupari kaatoi maaleillaan Ilveksen. Kuudessa viime ottelussaan Kupari on tehnyt viisi maalia.

Ilveksen Joose Antonen pelaa läpimurtokauttaan Liigassa. Henkilökohtaiset ennätyksensä jo tässä vaiheessa kautta rikkonut 23-vuotias laitahyökkääjä juhli KalPaa vastaan uransa ensimmäistä hattutemppua Liigassa. Lokakuu tuotti myös kahden maalin illan Sportia vastaan.

HPK:n Philippe Cornet näytti maalintekijän taitojaan jo toissa kaudella Liigassa. Nyt tahti on entistä parempi, ja lokakuussa kanadalainen on osunut "puitteiden väliin" tasaiseen tahtiin, kuudessa eri ottelussa. Kuukauden maaleista kolme syntyi ylivoimapelissä.

Puolustajien maalipörssin kärjessä lokakuussa olivat kolme maalia tehneet KooKoon Kalle Valtola ja Ed Wittchow sekä TPS:n Lucas Ekeståhl-Jonsson.

Lokakuun parhaat maalintekijät
 
Filppula, Ilari  TPS   9 6
Tomasek, David  JYP   10 6
Antonen, Joose  Ilves  10 6
Kupari, Rasmus  Kärpät 11 6
Cornet, Philippe HPK   11 6
Pyörälä, Mika   Kärpät  9 5
Mieho, Panu    Ilves  9 5
Ikonen, Joona   Ilves  10 5
Turunen, Teemu  HPK   11 5
Strömwall, Malte KooKoo 11 5
Kähkönen, Toni  KooKoo 11 5

---
Julkaisija: Antti Seppänen