Ilvekselle täysi pistepotti Kuopiosta – Joose Antonen iski hattutempun

23.10.2018
Ilvekselle täysi pistepotti Kuopiosta – Joose Antonen iski hattutempun

Joose Antonen kasvatti tiistaina kauden maalimääränsä kahdeksaan. (Kuva: Mikko Pylkkö)

Vahvaa syksyä pelaava Ilves haki tiistaina Kuopiosta täyden pistepotin ja palasi kahden tappion jälkeen voittojen tielle. Tamperelaisten ykkösnimi oli hattutempun tehnyt hyökkääjä Joose Antonen.

KalPa–Ilves 2–6 (1–2, 1–2, 0–2)
>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves aloitti tiistai-illan vahvasti, kun joukkue iski ottelun kymmenennellä minuutilla kahdesti. Ensin illan ykkösnimi Joose Antonen laukoi itse hankkimastaan rangaistuslaukauksesta tupsukorvat johtoon. Lisää seurasi ajassa 09.58, kun puolustaja Jarkko Parikka laukoi kauden toisen osumansa. KalPa nousi otteluun mukaan avauserän viimeisellä minuutilla, kun Tommi Jokinen onnistui iskemään kavennusmaalin.

Toisessa erässä illan ehdoton ykkösnimi Antonen iski vielä kahdesti. Voittomaaliksi jäänyt osuma syntyi ajassa 23.34 Panu Miehon ja Mark Floodin esityöstä. Hattutemppu sinetöityi vajaat seitsemän minuuttia myöhemmin, kun Antonen osui upean yhdistelmän päätteeksi. Osuman alustivat Ilveksen pisteykkönen Teemu Lepaus ja Juhani Tamminen.

KalPa osui myös toisen erän lopussa. 2–4-kavennusmaali syntyi ainoastaan sekunti ennen päätössummeria. Osumasta vastasi kauden avausmaalinsa tehnyt puolustaja Valtteri Parikka.

Kavennusosuma ei kuitenkaan herättänyt KalPaa kirimään Ilveksen johtoa kiinni. Tamperelaiset osuivat päätöserässä vielä kahdesti, kun hyökkääjät Joona Ikonen ja Teemu Rautiainen osuivat kertaalleen.

Voiton myötä Ilves nousi Liigassa kolmanneksi. Tamperelaisilla on kasassa 27 pistettä. Vaikeaa vaihetta elävälle KalPalle tappio oli puolestaan seitsemäs peräkkäinen. Kuopiolaiset löytyvät sarjataulukosta sijalta 19 pisteellä sijalta kymmenenen.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen