Kärppä-konkari viikon tulikuumin – “Loistavaa ketjun yhteistyötä”

22.10.2018
Kärppä-konkari viikon tulikuumin – “Loistavaa ketjun yhteistyötä”

Mika Pyörälä on kolmen ottelun maaliputkensa aikana kerännyt pisteet 4+2. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärppien Mika Pyörälä oli menneen Liiga-viikon tulikuumin pelaaja. Kärkikolmikosta paikkansa ottivat myös HPK:n Petteri Nikkilä ja Tapparan Christian Heljanko.

37-vuotias Mika Pyörälä pelaa 12. kauttaan Kärppien paidassa. Viisinkertainen Suomen mestari on tehnyt väkevän paluun Liigaan viime kauden epäonnistuneen Sveitsin visiitin jälkeen. Kolkuttelee pistepörssin kärkeä.

"Kärppien kaikkien aikojen maalitilastossa Pyörälän edellä on enää Kai Suikkanen 15 maalin päässä. Sen saavuttaminen on aivan realistista tämän ja edellisten kausien perusteella. Aleksi Heponiemi–Pyörälä-yhteistyö on aivan loistavaa, ja nyt myös ketjun kolmas lenkki Rasmus Kupari sai onnistumisia Pyörälän lavasta lähteneistä kiekoista."

Vahvasti viime kierroksilla pelanneen HPK:n puolustaja Petteri Nikkilä on tehnyt edellisissä otteluissaan kovaa pistejälkeä. 13 ottelussa on syntynyt 11 pistettä, ja Nikkilä on tällä tahdilla murskaamassa yhden kauden piste-ennätyksensä. Neljän ottelun pisteputki on tuottanut saldon 0+8.

"Hämeenlinnalaispuolustaja on noussut vaivihkaa puolustajien pistepörssin kärkeen. Aiemmilla kausilla oma profiili hiukan hukassa ja nautti lähinnä taklauksista sekä vastustajan ärsyttämisestä. Tällä kaudella turhat jäähyt jääneet pois ja keskittynyt kiekolliseen pelaamiseen. Omaa hyvän pelikäsityksen, johon yhdistettynä korkea itseluottamus on tuottanut kovan määrän pisteitä. Esimerkkinä Jukurit-peli, jossa pisteet 0+3, ja varsinkin viimeinen esityö oli maaginen."

Christian Heljanko pelaa ensimmäistä kauttaan Liigassa ykkösvahdin roolissa. Alkukausi ei tuottanut joukkueena menestystä, mutta lokakuun otteluissa 21-vuotias Heljanko on pysäyttänyt kiekkoja Tappara-maalilla lähes 93 prosentin varmuudella. Takana nollapelit TPS:ää ja Sportia vastaan.

"Liigan nimekkäimpiin lukeutuvan Tappara-puolustuksen takana isoimman vastuun kantaa ensimmäistä kauttaan ykkösmaalivahdin jakkaralla seisova Christian Heljanko. Heljanko on parantanut otteitaan koko ajan ja siitä osoituksena viimeisestä kolmesta pelistä kahdesti vastustaja on jäänyt nollille. Tappara onkin voittoputkensa ansiosta kavunnut jo kuuden joukkoon."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen