KalPan Henri Knuutiselle ei määrätty pelikieltoa – katso video

20.10.2018

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt KalPan Henri Knuutiselle pelikieltoa perjantain KalPa–Kärpät-ottelussa tapahtuneesta selästä taklaamisesta.

Knuutinen on pelikelpoinen KalPan seuraavassa ottelussa, lauantaina 20.10. Jukurit–KalPa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Henri Knuutinen
Ottelu: KalPa–Kärpät
Peliaika 58:55
Pelipäivä: 19.10.2018

1. Selostus asiasta

KalPa–Kärpät-ottelun peliajassa 58:55 KalPan Henri Knuutinen taklaa Kärppien Mika Pyörälää. Ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta Knuutiselle 5+20 minuutin rangaistuksen selästä taklaamisesta. Tilannehuone on katsonut kyseisen taklauksen ja päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä ottelurangaistus selästä taklaamisesta.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen pyytämättä lausumaa Knuutiselta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 123 mukaan selästä taklaamisella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta. Säännön ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa selästä taklaamisella, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio on tutkinut tilanteen videotallenteelta. Delegaatio toteaa, että kohti Kärppien päätyä luisteleva Pyörälä saa irtokiekon haltuunsa Kärppien maalin takana laidan lähellä. Samanaikaisesti Pyörälän tullessa kiekolliseksi pelaajaksi, Knuutinen tulee tilanteeseen takaapäin. Knuutinen suorittaa taklauksen takaviistosta Pyörälän selkäpuolelle. Delegaatio toteaa, että kyseessä on selästä taklaaminen.

Taklauksen voimakkuuden perusteella ja pelitilannetta kokonaisuutena arvioiden delegaatio toteaa, ettei Knuutinen ole taklauksella piittaamattomasti vaarantanut vastustajaa tavalla, joka edellyttäisi ottelurangaistusta. Näin ollen delegaatio toteaa, ettei tilanteesta tule määrätä ottelurangaistusta Knuutiselle.

3. Ratkaisu

KalPan Henri Knuutiselle ei määrätä ottelurangaistusta.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 20. lokakuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen