Viikon tulikuumin – "Numerot kertovat kuuman joukkueen kuumasta maalivahdista"

8.10.2018
Viikon tulikuumin – "Numerot kertovat kuuman joukkueen kuumasta maalivahdista"

Kärppien Veini Vehviläinen on Liigan menneen viikon näytöillään Tulikuumat pelaajat –listan kärkinimi. Listan seuraavat sijat menevät Ilveksen Teemu Lepaukselle ja TPS:n Ilari Filppulalle.

Erinomaisesti mestari-Kärppien maalilla viime kaudellakin pelannut Veini Vehviläinen on ollut syyskauden ykkösvahti Liigassa. 21-vuotias JYP-kasvatti on torjunut Kärppien maalilla kahdeksan ottelua tilastoin 1,24 / 94,0.

"Kahden viikon aikana viidestä pelistä kolme nollapeliä, yhteensä vain neljä maalia omiin sekä viisi voittoa, kertovat kuuman joukkueen kuumasta maalivahdista. Kärpät puolustaa keskustan niin hyvin, että Vehviläinen on päässyt monesti helpohkolla. Joukkueen on toisaalta helppo pelata varman maalivahdin edessä."

25-vuotias Teemu Lepaus on lunastanut toisella Liiga-kaudellaan hänen asetettuja odotuksia. Mestiksessä kaudella 2016-17 hurjat pistelukemat takonut Lepaus on nyt Ilveksen kultakypärä ja sijoittuu pistepörssissä kolmanneksi.

"Kulkenut pitkän tien Liiga-pelaajaksi. Tällä kaudella entistä suurempi rooli. Ykkösylivoiman kapellimestarin johdolla vastustajan maaliverkko heiluu kiitettävään tahtiin. Pisteiden ropinaa on syytä odottaa jatkossakin – niin joukkueen kuin pelaajankin pistepussiin. Viikon pisteet 1+4 nostivat Lepauksen pistepörssin kärkipaikoille."

Ilari Filppula on mestaroinut TPS:n peliä viime kauden tapaan. 36-vuotias monipuolinen hyökkääjä on pelannut kolmella viimeisimmällä Liiga-kaudellaan yli piste per ottelu –tahdilla.

"Filppula keikkuu totutusti pistepörssin kärkipäässä. Tilan löytämisen mestari pitää kiekkoa lavassaan niin pitkään, että heikompia huimaa. Useimmiten hänen viileä ratkaisunsa on oikea, ja syöttö avaa maalipaikan pelikavereille. Tepsin ylivoimapelin kapellimestari. Erinomainen ketjukaveri nuorelle Kaapo Kakolle."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen