Tässä ovat Liigan avausviikonlopun tulikuumimmat – “kirkkaat valot eivät ole häikäisseet”

17.9.2018
Tässä ovat Liigan avausviikonlopun tulikuumimmat – “kirkkaat valot eivät ole häikäisseet”

HIFK:n Iikka Kangasniemi oli ratkaisuroolissa lauantaina Jukureita vastaan. (Kuva: Mikko Kankainen)

Liigan kuumimpien pelaajien valintaraati on jälleen kokoontunut ja rankannut avauskierrosten kovimmat pelimiehet. Tulikuumien listan kärjen muodostavat HIFK:n Iikka Kangasniemi, TPS:n Kaapo Kakko ja Ässien Sakari Salminen.

Iikka Kangasniemi löysi vahvan pistevireen heti ensimmäisissä otteluissaan HIFK:n paidassa. JYPiä vastaan Kangasniemi oli värkkäämässä sekä tasoitus- että voittomaaleja. Jukureita vastaan Kangasniemen osumaan tarvittiin jatkoajan pelaamista vain 11 sekuntia.

"Näytti Jukureita vastaan, että Helsingin kirkkaat valot eivät ole häikäisseet. Hyödynsi erittäin hyvin vahvaa liikkumistaan ja aiheutti näin ongelmia puolustukselle. Haastaa rohkeasti ja hakee nälkäisesti ratkaisuja. Syötti ensimmäisen ja viimeisteli toisen jatkoaikamaalin."

Kaapo Kakosta on povattu Suomi-kiekon seuraavaa supertähteä. 17-vuotias laitahyökkääjä onnistui maalinteossa molemmissa otteluissaan ja esiintyi edukseen TPS:n ykkösketjussa.

"Tepsin superlupaus aloitti kauden erittäin vakuuttavasti. Saldona viikonlopun peleistä kaksi voittomaalia, joista ensimmäinen jatkoajalla hallitusti läpiajosta Kerhoa vastaan. Toisessa maalissa Kakko irtautui häntä puolustaneesta Ässä-pakista helpon näköisesti ja sen ansiosta pääsi laittamaan kiekon tyhjään maaliin. Luistelu ja voima näyttävät riittävän jo hyvin miesten peleihin."

Sakari Salmisen osumatarkkuus on ollut kohdallaan Ässien avauspeleissä. Lukkoa vastaan Salminen teki porilaisten molemmat osumat varsinaisella peliajalla. Kotiavauksessa Ässien ainokainen lähti Salmisen lavasta.

"Luikertelee mitä ahtaimmista väleistä loistavan luistelunsa ansiosta. Erittäin vaikea irrottaa kiekosta. Kolme maalia avausviikonloppuun."

>> Lue koko Tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen