Teemu Väyrynen: "Olen tehnyt paljon töitä laukauksen eteen"

10.9.2018
Teemu Väyrynen: "Olen tehnyt paljon töitä laukauksen eteen"

Joensuussa syntynyt 21-vuotias Teemu Väyrynen aloittaa TPS:n paidassa kolmannen kautensa. Onnistunut viime kausi toi Väyryselle läpimurron Liiga-tasolla. Tulevalta kauden pienikokoinen hyökkääjä lisää onnistumisia kentän molemmissa päädyissä.

Teemu Väyrynen siirtyi TPS-paitaan kaudeksi 2016–17. Avauskaudellaan TPS:ssä Väyrynen merkkautti playoffs-ottelut mukaan lukien 39 ottelussa pisteet 2+2. Toisella kaudella Väyrynen pelasi itsensä Liigaa seuraavien tietouteen iskemällä 70 ottelussa pisteet 16+3.

– Hyvä fiilis jäi viime kaudesta kokonaisuudessaan! Pelattiin tosi hyvä ja tasainen runkosarja. Saatiin siitä itseluottamusta ja tiedettiin, mihin pystytään joukkueena. Semifinaalien Tappara-sarja oli kuitenkin iso pettymys. Harmittaa tietenkin, että tiputtiin Tapparalle, mutta muuten kausi oli meiltä vahva, Väyrynen avaa viime kautta.

Väyrynen allekirjoitti Turkuun tullessaan kolmen vuoden sopimuksen. Kesken sopimuskauden sopimusta kuitenkin jatkettiin vuoden aina kevääseen 2020 asti.

– Olen viihtynyt Turussa mainiosti. Tein TPS:n kanssa alun perin kolmen vuoden sopimuksen. Seura kuitenkin tarjosi viime kauden aikana lisävuotta niin ei tarvinnut pitkään miettiä asiaa. Koen TPS:n itselleni parhaaksi paikaksi kehittyä. Täällä on pelaajan hyvä olla.

Väyrysen viime kausi oli vahva sekä kokonaisvaltaisen pelaamisen kannalta että pisteiden muodossa.

– Paljon on tehty töitä. Olen panostanut kiekolliseen pelaamiseen ja laukaukseen. Valmentaja Kimmo Rintasen kanssa olen tehnyt töitä erityisesti laukauksen eteen. Rintsin suunnalta olen saanut paljon, hän on ollut iso apu. Tietysti sitten, kun sain vastuuta ja onnistumisia tuli niin itseluottamukseni nousi korkealle. Sen tietävät kaikki, että hyvä itseluottamus helpottaa paljon tekemistä, Väyrynen pohtii.

Turkulaisjoukkue on kokenut paljon muutoksia alkavalle kaudelle. Lähtijät olivat laadukkaita pelaajia, mutta myös tilalle on tullut nimekkäitä hankintoja. Tuloksellisesti TPS:lle jäi parannettavaa harjoitusotteluissa ja CHL:ssä, mutta Väyrynen ei tee asiasta liian isoa numeroa.

– Haluamme, että meidän peli on nopeaa ja kiekollista. Harjoituspeleissämme ja CHL:ssä on näkynyt paljon sekä hyvää että huonoa. Vaisuista tuloksista huolimatta ei tämä mikään katastrofi ole. Meillä on paljon uusia jätkiä joukkueessa, joten askelmerkkien löytäminen vei aina vähän aikaa. Tiedämme, että pystymme parempaan ja olemme varmasti valmiita perjantaina, kun Liiga-kausi alkaa HPK:ta vastaan.

Väyrysellä on kova halu menestyä TPS:n kanssa ja kehittää itseään pelaajana kohti Liigan huippua. Jokipoikien kasvatti himoitsee parannusta viime kaudesta.

– Kuten joukkueenakin niin myös henkilökohtaisesti pitää lähteä parantamaan viime kaudesta. Roolia joukkueessa pitää pystyä kasvattamaan. Alivoimavastuuta on varmaankin tiedossa, mutta pitää olla niin hyvä, että pääsee myös ylivoimalle. Mitään ei tule ilmaiseksi, koko ajan pitää kehittyä.

– Kyllä meidän pitää joukkueena löytyä runkosarjasta sieltä kärkinelikosta, että saamme kotiedun playoffseihin. Loppukaudesta haemme tietenkin sitten vain sitä kirkkainta eli kultaa, Väyrynen sanoo päättäväisesti.

Väyrysen ei tarvitse kauaa miettiä, kenet hän nostaa esille turkulaisjoukkueen nuorista pelaajista. Viime kaudella ainoastaan 16-vuotiaana Liiga-debyyttinsä tehnyt Kaapo Kakko saa Väyryseltä paljon hehkutusta.

– Kyllä tähän pitää ehdottomasti nostaan esiin Kaapo Kakko. En ole koskaan nähnyt tuollaista menoa. Nuoresta iästään huolimatta hän on iso, vahva luistelemaan, taitava ja näkee peliä upeasti. Kaaposta tullaan kuulemaan paljon tämän kauden aikana, Väyrynen kehuu joukkuekaveriaan.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen