Joukkue-esittelyt 2018: Ilves – raikkaalla ilmeellä

3.9.2018
Joukkue-esittelyt 2018: Ilves – raikkaalla ilmeellä

Nuorekas Ilves-joukkue lähtee palauttamaan perinteistä tamperelaisseuraa takaisin playoffs-aikaan. Viime kauden päätteeksi Ilveksen hyökkäyksestä lähti paljon ratkaisuvoimaa. Iso kysymys on, että löytyykö tamperelaisten potentiaalisesta nuorisokaartista uusia tuloksen tekijöitä hyökkäykseen. Tulevaisuus on valoisa, mutta onko vielä tuloksen aika?

Viime kaudella

Ilves jäi kaudella 2017–18 ainoastaan kahden pisteen päähän playoffseista. Tamperelaisten sijoitus oli yhdestoista. Ilves keräsi runkosarjassa yhteensä 81 pistettä, jolloin pistekeskiarvoksi ottelua kohden muodostui 1,35. Ilves on saavuttanut 2010-luvulla playoffs-paikan kolmesti.

Uudet pelaajat

Tamperelaisten joukkue on uusiutunut paljon. Puolustuksen nimekkäimmät hankinnat ovat Pelicansista kasvattajaseuraansa palannut Juha Leimu ja Keski-Euroopan EBEL-liigassa viime kauden pelannut kovaotteinen Matt Generous. Lisäksi Ilves hankki puolustukseensa nuortaa voimaa, kun keltavihreisiin liittyivät Elias Laitamäki, Jerry Laakso, Nikolas Matinpalo ja Tuomas Salmela. Myös hyökkäyksestä löytyy paluumuuttajia, kun Eero Savilahti palasi Tampereelle KooKoosta ja Joose Antonen Lukosta. Hyökkäyksestä löytyvät myös viime kaudella HIFK:ta edustaneet Panu Mieho ja Jerry Ahtola sekä Bolzanon riveissä EBEL-liigan mestaruuden voittanut kanadalaislaituri Mike Halmo.

Lähtijät

Ilves koki suurimmat menetykset hyökkäysosastolla. Viime kauden joukkueesta NHL-sopimukset allekirjoittivat Ville Meskanen, Otto Koivula ja Joona Koppanen. Joukkueen jättivät myös monivuotiset tukipilarit, kun Sami Sandell siirtyi Sveitsiin ja Tapio Laakso Lukkoon. Puolustuksesta puolestaan lähti paljon kokemusta Arto Laatikaisen ja Joe Piskulan myötä. Lisäksi tamperelaisseurasta vaihtoivat seuraa maalivahti Markus Ruusu ja puolustajat Valtteri Viljanen, Henry Mäntylä ja Juuso Pulli.

Valmennus

Alkava kausi on päävalmentaja Karri Kivelle kolmas peräkkäinen Ilveksessä. Kivi siirtyi Ilvekseen kaudeksi 2016–17. Tamperelaisten muu valmennusjohto jatkaa entisessä kokoonpanossaan. Kiven valmennustiimissä toimivat valmentajat Jouko Myrrä ja Olli Salo sekä maalivahtivalmentaja Markus Korhonen.

Läpimurron tekijä

Ilveksen oma kasvatti Joona Ikonen on pelannut itsensä nopeasti Ilves-kannattajien mieliin ennakkoluulottomalla pelityylillään. Menneellä kaudella 20-vuotias Ikonen iski 24 ottelussa pisteet 2+3. Vahvan kauden katkaisi kuitenkin ikävä loukkaantuminen. Syksyn harjoitusottelut ovat olleet lupaavia. Ikosella on kaikki eväät ansaita tällä kaudella lisää vastuuta ja ottaa iso askel urallaan eteenpäin.

Myös 19-vuotias puolustaja Oskari Laaksonen on potentiaalinen läpimurron tekijä. Taitava puolustaja otti pelipaikan Ilveksen riveistä kesken viime kauden. Tällä kaudella Ikosen tavoin myös Laaksosen vastuu kasvaa. Kyseessä on tyylikäs pelaaja, josta on Ilvekselle vielä paljon iloa.

Ottelut harjoituskaudella

Ilveksen pelit ovat kulkeneet harjoituskaudella mallikkaasti! Tamperelaiset aloittivat kauden tappiolla paikalliskilpailija Tapparaa vastaan, mutta sen jälkeen tilille on kirjattu pelkästään voittoja. Tamperelaiset ovat kaataneet Pelicansin, Ässät ja HPK:n kahdesti. Ilves pelaa ennen Liiga-kauden alkua vielä kaksi harjoitusottelua. Keskiviikkona 5.9. joukkue vierailee Savonlinnassa Mestis-joukkue SaPKon vieraana ja perjantaina 7.9. Porissa Ässien vieraana.

Ennuste

Ilveksen tekemisestä huokuu raikkaus. Tamperelaiset lähtevät kauteen kokemattomalla, mutta yllätysvalmiilla joukkueella. Maalivahtiosasto Ilveksellä on selkeästi viime kautta vahvempi. Keltavihreiden riveistä löytyy paljon nuoria vastuunkantajia, eturivissä kapteeni Eemeli Suomi, Oskari Laaksonen, Teemu Lepaus ja Juho Liuksiala. Pystyvätkö nuoret pelaajat paikkaamaan omalla panoksellaan hyökkäyksen isot menetykset? Ilves tulee taistelemaan kynsin ja hampain sijoituksessa kymmenen parhaan joukossa. Vahva kauden aloitus olisi nuorelle joukkueelle tärkeä!


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen