Tässä ovat kauden 2017–18 arvokkaimmat joukkueittain

2.5.2018
Tässä ovat kauden 2017–18 arvokkaimmat joukkueittain

Joukkueidensa arvokkaimpia kaudella 2017–18: Joel Kiviranta, Antti Suomela, Teemu Suhonen, Frans Tuohimaa ja Sami Sandell.

Liigan asiantuntijaraati on valinnut kauden päätteeksi joukkueidensa arvokkaimmat pelaajat kaudelta 2017–18. Katso, ketkä vakuuttivat kauden otteluissaan ja kenen näytöt toivat pelaajalle joukkueensa MVP-tittelin.

HIFK: Erik Thorell

Kun katsoo runkosarjaa kokonaisuutena, Thorell oli HIFK:n tärkein yksittäinen pelaaja. Taitava luistelija ja pelinrytmittäjä nousi Heiskasen, Lankisen ja Engrenin ohi siksi, että hän pelasi ainoana HIFK:ssa täydet 60 runkosarjapeliä. Thorell oli HIFK:n hyökkäyspelin sielu. Hän voitti seuran maali- ja syöttöpörssin. Lisäksi ruotsalaisella oli joukkueensa paras lukema tehopörssissä. Haastoi rohkeasti kiekon kanssa. Hyvä syöttelijä, joka osaa myös itse ratkaista.

HPK: Joonas Lehtivuori

29-vuotias puolustaja nousi yllättäen aivan uudelle tasolle ja pelasi uransa parhaan kauden Liigassa. Hämeenlinnalaisten alakerran liideri sekä hyökkäys- että puolustuspäässä. Näytti vihdoin junnuvuosilta tuttua kiekollista osaamistaan. mikä näkyi heti myös pisteissä. Debytoi jopa maajoukkueessa. Nappikauden ansioista sai sopimuksen Saksan DEL-liigaan ensi kaudeksi.

Ilves: Sami Sandell

Vakavista loukkaantumisista kärsinyt Sandell sai tällä kaudella pelattua selvästi kahta aiempaa vuotta ehjemmän kauden ja se näkyi tuloksissa. Sandell oli nuoren joukkueen pelillinen johtaja, joka johti esimerkillään. Hyökkäyspäässä luova ratkaisija, joka rakentaa maalipaikkoja muille ja pystyy myös omiin ratkaisuihin. Vahvat otteet huomattiin maajoukkuetta myöten, ja tätä kirjoitettaessa Sandell on mukana MM-kisojen leirityksessä.

Jukurit: Teemu Suhonen

Vaihtoi Mestiksessä pelipaikan hyökkääjästä pakiksi. Nousi myöhäisellä iällä Liigaan, mutta nopeasti sarjan parhaimpien ylivoimapakkien joukkoon. Liike räjähtävää. Saa kiekkoja toimitettua viivasta maalille. Huippu-urheilija. Kestävä, jaksava ja nopea. Joukkueensa paras pistemies.

JYP: Antti Suomela

Murtautui Liigan eliittiin kaudella 2016-17 ja oli pistepörssin seitsemäs. Tälle kaudelle lähdettäessä Suomelan
tavoite oli saada lisää tasaisuutta otteisiinsa ja siinä hän onnistui. Palkintona tasaisista otteista Suomelasta tuli ensimmäinen pistepörssin voittanut JYPin pelaaja. Playoffs-otteluissa Suomela ei päässyt aivan runkosarjan tasolle, mutta oli silti ratkaisemassa molempia JYPin voittoja HIFK:ta vastaan. Hyvät otteet maajoukkueessa ovat tuomassa paikan
ensimmäisiin MM-kisoihin.

KalPa: Mathew Maione

Sarjan parhaita ellei jopa paras puolustaja. Erinomainen nostamaan kiekkoa sekä tukemaan hyökkäyksiä. Puolustaminen parantui huimasti kauden mittaan. Hieno osoitus KalPan rekrytointikyvystä. Toivottavasti kuopiolaisilta löytyy resursseja pitää pelaaja Liigassa. Sarjan viihdyttävin pelaaja.

KooKoo: Jake Newton

Jenkkipakki oli Kouvolassa alakerran kingi. Jämäkkää ja tasapainoista pelaamista. Puolusti järkevästi ja osasi hyökkäyspäässä toimittaa kiekot maalille asti. Teki kovaa tulosta ja oli pidetty. Loppukausi Jyväskylässä ei ollut enää samantasoinen.

Kärpät: Julius Junttila

Sekä runkosarjan parhaimmaksi ja playoffsien arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Junttila pelasi upean kauden Kärpissä. Piste-ennätykset menivät rikki jo kauden puolivälissä, ja kemiat toimivat ilmiömäisesti Mikael Ruohomaan ja Charles Bertrandin kanssa. Pääsee ottamaan seuraavan askeleen urallaan siirtyessään KHL:ään Bertrandin kanssa. Junttilalla oli olympialaisten jälkeen hieman heikompi jakso, mutta erityisesti finaalisarjassa osoitti olevansa pitelemätön. Upea luistelutaito on Junttilan paras ase, ja pelikäsityksensä ansiosta hän osaa rytmittää peliä oikein.

Lukko: Kaapo Kähkönen

Antoi joukkueelleen mahdollisuuden parempaan, mihin joukkue lopulta ylsi. Nousi Liigan kärkivahtien joukkoon. Oli useissa peleissä maaginen. Pelasi valtavan määrän ja rasitus alkoi näkyä loppukauden otteissa. Oli kuitenkin koko kautta ajatelleen todella tasainen ja varma. Teki Lukon puolustuksesta paremman. Ura jatkuu todennäköisesti isommissa ympyröissä.

Pelicans: Casimir Jürgens

Ailahtelevasti pelanneen joukkueen selkeästi tasaisin ja varmin pelaaja. Hienoa että Liiga-joukkueet löytävät Mestiksestä kärkimiehiä itselleen. Aloitti kauden varovasti, mutta otti huikeita askelia kohti Liigan kärkeä. Pystyy pelaamaan roolissa kuin roolissa. Ei kaihtanut ottaa isoa vastuuta kiekollisessa pelissä, mikä näkyi kasvavana peliaikana. Ensi kauden isoimpia pelaajia Lahdessa.

SaiPa: Frans Tuohimaa

Oli alkukaudesta Liigan paras maalivahti, loppukaudesta kärkipäätä. Otti selkeän askeleen urallaan. On nyt voittava ykkösmaalivahti Liiga-tasolla. Oli koko kauden ajan lappeenrantalaisten tärkein pelaaja. Ensi kauteen katsottaessa häneen kohdistetut odotukset ovat entistä kovemmat.

Sport: Joel Kiviranta

Oli pahasti alisuorittaneen joukkueen tämänkin kauden tärkein pelaaja. Kivirannan jatkosopimus oli Sportin tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä. Kiviranta lähes tuplasi aikaisemmat maali- ja piste-ennätyksensä. Pelasi tasaisen varman kauden ja voidaan puhua läpilyönnistä Liiga-tasolla. Olisi voinut nakuttaa enemmänkin pisteitä. Laukauksen kanssa on vielä kehitettävää. Ensi kaudelle isot odotukset.

Tappara: Jukka Peltola

Kapteeni. Johtaja. Peltola johtaa esimerkillään ja häntä voidaan kutsua yhdeksi Tapparan seurahistorian suurista kapteeneista. Ei taitavin tai nopein, mutta lataa joka tilanteeseen 110 prosenttia ja näytti koko kauden esimerkkiä joukkuetovereilleen. Tasaisen vahva suorittaja ja huippu-urheiluasenteen ilmentymä, joka nousi ratkomaan pelejä, kun joukkue sitä eniten tarvitsi.

TPS: Ilari Filppula

Aidosti Liigan parhaimpia pelaajia, eikä pelkästään pisteiden valossa. Runkosarjassa 35 otteluun 37 pistettä. Tehopörssin lukema +14 kertoo paljon sellaista, jota ei pistepörssistä näe. Uskomaton kyky pysyä kiekossa ja nähdä kenttä sekä pelaajat koko ajan. Ehdottomasti Liigan paras pelintekijä ja ylivoimavelho. Jakelee näyttäviä no look -syöttöjä illasta toiseen, eikä vastustajan voi niille mitään.

Ässät: Maksim Matushkin

Yllätti otteillaan monta asiantuntijaa. Lähinnä Ruotsin kakkostasolla aiemmin pelannut puolustaja oli Liigassa tehokas. Viihdyttävä hyökkäyssuunnan pelaaminen ja näyttävät kikat nostivat Matushkinin porilaisyleisön suosikiksi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen