Kärppien Shaun Heshkalle ei määrätty pelikieltoa – katso video

24.4.2018

Liigan kurinpitodelegaatio ei määrännyt Kärppien Shaun Heshkalle pelikieltoa maanantain Tappara–Kärpät-ottelussa tapahtuneesta tilanteesta.

Shaun Heshka on pelikelpoinen Kärppien ja Tapparan välisessä viidennessä finaaliottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Shaun Heshka
Ottelu: Tappara–Kärpät
Peliaika: 48:20
Pelipäivä: 23.4.2018

1. Selostus asiasta

Tappara–Kärpät-ottelussa peliajassa 48:20 Tapparan Jukka Peltola ja Kärppien Shaun Heshka kamppailevat kiekkoon pääsemisestä. Tilanteessa Heshka kaataa Peltolan taaksepäin selälleen jäähän.

Tappara on tehnyt Liigan kurinpitosääntöjen 22 §:n mukaisen käsittelypyynnön yllä todetusta tilanteesta. Käsittelypyynnön mukaan tilanteesta tulee määrätä säännön 160 i-kohdan mukaisesti Heshkalle ottelurangaistus jalkapyyhkäisystä.

Heshka on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 160 määritelmän mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja vaarallisesti horjuttaa vastustajan tasapainoa kohdistamalla iskun takaapäin vastustajan jalkaan tai luistimeen taikka vetämällä vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai potkaisten vastustajan jalat alta. Jalkapyyhkäisyssä on kyse vastustajan kunnioituksen vastaisesta teosta, josta säännön 160 i-kohdan mukaan tuomitaan ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Peltola ja Heshka kamppailevat kiekkoon pääsemisestä. Kurinpitodelegaatio toteaa, että Heshka tekee käsivarrellaan vastustajan ylävartalosta vetoliikkeen, mutta ei pyyhkäise jalallaan vastustajalta jalkoja alta jalkapyyhkäisy-säännössä tarkoitetulla tavalla. Delegaatio toteaa, että Peltola kaatuu Heshkan ylävartalosta vetämisen seurauksena, ei sen seurauksena että häneltä samalla potkaistaisiin tai pyyhkäistäisiin jalat alta pois. Heshkan teko ei siten ole jalkapyyhkäisy.

3. Ratkaisu

Kärppien Shaun Heshkalle ei määrätä pelikieltoa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

24. huhtikuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen