JYPille kolme uutta sopimuspelaajaa – mukana Tshekin maajoukkuehyökkääjä

15.4.2018
JYPille kolme uutta sopimuspelaajaa – mukana Tshekin maajoukkuehyökkääjä

JYP on tehnyt pelaajasopimukset kolmen uuden pelaajan kanssa. Joukkueen ensi kauden kokoonpanossa ovat mukana keskushyökkääjä David Tomasek, maalivahti Joona Voutilainen sekä laitahyökkääjä Aleksi Rutanen.

22-vuotias David Tomasek siirtyy JYPiin Tshekin pääsarjan Pardubicesta. Tällä hetkellä Tshekin maajoukkueen vahvuuteen kuuluva Tomasek on solminut JYPin kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Tomasek on pelannut kolmella edellisellä kaudella 134 ottelua Pardubicessa pistein 31+29=60. Sitä ennen hän pelasi Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa, jonne hän siirtyi jo 14-vuotiaana.

Maalivahti Joona Voutilainen on tehnyt JYPin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. GrIFK:n kasvatti Voutilainen on pelannut kahdella viime kaudella Liigaa Pelicansin maalilla. Kuluneella kaudella 21-vuotias vahti torjui lahtelaisten maalilla 21 ottelua tilastoin 2,63 / 90,0.

– Voutilainen on teknisesti erittäin taitava ja yhä voimakkaasti kehittyvä maalivahti, joka pystyy suorittamaan jo "tässä hetkessä", kuvailee maalivahtia JYPin maalivahtivalmentaja Jarkko Hyytiä.

Laitahyökkääjä Aleksi Rutasen sopimus JYPin kanssa on mallia 2+1 vuotta. Aleksi Rutanen pelasi kuluneella kaudella Mestistä Espoo Unitedin riveissä. Hän oli espoolaisten paras maalintekijä ja kokosi 50 ottelussaan pisteet 15+17=32.

Espoon Kiekkoseuran kasvatti debytoi Liigassa jo kaudella 2012-13 Bluesin paidassa. Viimeiset viisi kautta Rutanen on pelannut Mestistä kaikkiaan 190 ottelua pistein 48+52=100. Nousua Mestiksestä Liigaan rajoittivat loukkaantumiset, ja hyökkääjä oli välillä toista vuotta pelaamatta polvivamman vuoksi.


---
Julkaisija: Antti Seppänen