Jännittävä seiskapeli edessä – HIFK taisteli sarjan tasoihin Nordiksella

12.4.2018
Jännittävä seiskapeli edessä – HIFK taisteli sarjan tasoihin Nordiksella

Teemu Eronen otti ilon irti voittomaalista. (Kuva: Tomi Natri)

Seiskapeli tiedossa! Sitkeä HIFK tasoitti semifinaalisarjan Kärppiä vastaan torstaina yli 8000 katsojan edessä. Jatkoaikaratkaisusta vastasi ajassa 65.51 osunut Teemu Eronen. Lopputuloksen myötä ottelusarja huipentuu lauantaina Oulussa.

HIFK–Kärpät 4–3 JA (2–0, 1–2, 0–1, 1–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Keskiviikkona jatkoaikatappion Oulussa kokenut HIFK tuli otteluun vahvasti. Avausmaali syntyi ajassa 05.49, kun kokenut puolustaja Markus Kankaanperä siis isännät johtoon ja playoffs-kevään ensimmäisellä osumallaan. Kotiyleisö pääsi juhlimaan jälleen reilut neljä minuuttia myöhemmin, kun Jarkko Malinen onnistui ohittamaan Veini Vehviläisen. HIFK:n 2–0-johtolukemillä siirryttiin myös erätauolle.

Toinen erä alkoi puolestaan vierasjoukkueen komennossa. Erä ehti vanheta ainoastaan 56 sekuntia, kun Liigan runkosarjan pistepörssin voittaja Julius Junttila iski kavennuksen. Seuraavat minuutit olivat Kärppien vahvaa hallintaa. Tämän huomasi myös HIFK:n Ari-Pekka Selin, joka otti aikalisän hyvissä ajoin ja keskeytti Kärppien hyvän jakson. Aikalisän jälkeen pelikello ehti nakuttaa ainoastaan kaksitoista sekuntia, kun oli taas kotiyleisön vuoro juhlia. Videotarkistuksen jälkeen hyväksytystä osumasta vastasi Juhani Tyrväinen. Kärpät nousi kuitenkin toisen erän viimeisellä kympillä jälleen maalin päähän. Osuma oli kuuden ottelun maalittoman putkensa katkaisseen Charles Bertrandin käsialaa. HIFK:n Kevin Lankinen joutui toisessa erässä venymään kiekon tielle peräti 17 kertaa.

Päätöserässä selvisi, että torstaina nähdään tämän semifinaalisarjan kolmas jatkoaika. Tästä piti huolen illan toisen osumansa tehnyt Junttila, joka tasoitti ottelun ajassa 49.31. Junttilan (2+0) ohella Kärpistä kahden pisteen iltaa viettivät Saku Mäenalanen (0+2) ja Ville Leskinen (0+2).

Jatkoajalla molemmilla oli paikat ratkaisuun, mutta lopulta HIFK korjasi potin puolustaja Teemu Erosen maalilla. Ajassa 65.51 syntyneessä osumassa Eronen oli unohdettu täysin yksin maalin eteen. Vahvan esityön arvokkaaseen voittomaaliin tekivät Juha-Pekka Haataja ja Teemu Tallberg (0+2.)

Upea semifinaalisarja saa arvoisensa lopun lauantaina 14.4. Oulussa pelattavassa seiskapelissä.

* * *

Seitsemännen semifinaaliottelun liput tulevat myyntiin perjantaina kello 10.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen