Lukon Juho Keräselle pelikielto – katso video

10.3.2018

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Lukon hyökkääjä Juho Keräselle kolmen ottelun pelikiellon torstain KalPa–Lukko-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Keränen on pelikiellossa runkosarjan päätöskierroksella 10.3. Lukko–Ilves-ottelussa. Lopun pelikiellostaan hyökkääjä kärsii Lukon kahdessa ensimmäisessä playoffs-ottelussa 13.3. ja 15.3.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Juho Keränen
Ottelu: KalPa–Lukko
Peliaika: 01:00
Pelipäivä: 8.3.2018

1. Selostus asiasta

Otteluvalvoja on raportoinut päävideotuomarille KalPa–Lukko-ottelun ajassa noin 01:00 tapahtuneen tilanteen, jossa Lukon Juho Keränen taklaa KalPan Mikael Seppälää. Ottelun erotuomarit eivät tuominneet tilanteesta rangaistuksia.

Päävideotuomari on asettanut kyseisen tilanteen edelleen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulisi määrätä ottelurangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta Keräselle.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Seppälä loukkaantui tilanteessa eikä pelannut ottelun loppuun.

Keränen on antanut lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Keränen taklaa päädyssä kiekollista Seppälää. Delegaatio toteaa, että videotallenteen perusteella taklauksessa tapahtuu kontakti ensimmäisenä Seppälää päähän ja tämän jälkeen vartaloon. Koska taklaus osuu Seppälää päähän, kyse on säännössä 124 tarkoitetusta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Delegaatio toteaa, että Seppälä loukkaantui taklauksen seurauksena, joten tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus säännön iii-kohdan mukaisesti.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että Keränen suorittaa kovavauhtisen ja voimakkaan taklauksen siten, että taklauksen seurauksena tapahtuu kontakti ensimmäisenä Seppälää päähän ja tämän jälkeen Seppälän vartaloon. Lisäksi delegaatio toteaa, ettei Seppälän peliasento muutu ennen taklausta ja että Keräsellä on ollut hyvin aikaa valmistautua taklaukseen. Kurinpitodelegaatio on ottanut rangaistusharkinnassa edellä mainitut seikat ja sen, että Seppälä loukkaantui taklauksen seurauksena ja kuluvalla kaudella aiemmat päähän kohdistuneista taklauksista annetut rangaistukset. Delegaatio pitää Keräsen suorittamaa vastustajan päähän kohdistuvaa taklausta, jonka seurauksena taklattu pelaaja loukkaantuu, kolmen ottelun arvoisena tekona.

Keräsellä ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoria Liigassa.

3. Ratkaisu

Lukon Juho Keräselle määrätään kolmen (3) ottelun pelikielto. Keränen on pelikiellossa Lukon viimeisessä runkosarjaottelussa ja kahden ensimmäisen playoffs-ottelun ajan.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

9. maaliskuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen