Kärppien Shaun Heshkalle pelikielto – katso video

13.2.2018

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Kärppien Shaun Heshkalle yhden ottelun pelikiellon perjantain Kärpät–Jukurit-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Heshka on pelikiellossa 13.2. pelattavassa JYP–Kärpät-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Shaun Heshka
Ottelu: Kärpät–Jukurit
Peliaika: 22:10
Ottelupäivä: 9.2.2018

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 22:10 Kärppien Shaun Heshka nostaa mailansa alhaalta ylöspäin Jukurien Ville Leskisen haaroväliin. Tilanteesta ei tuomittu ottelussa rangaistuksia.

Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulee määrätä Heshkalle ottelurangaistus huitomisesta.

Leskinen pystyi hetken toipumisen jälkeen jatkamaan pelaamista.

Heshka on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 mukaan huitominen on teko, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön vi-kohdan mukaan pelaajalle, joka nostaa mailansa vastustajan jalkojen välissä tarkoituksenaan osua vastustajaa nivusiin, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Kärppien maalinedustatilanteessa Heshka nostaa suurella voimalla mailansa ylöspäin osuen Leskisen nivusiin. Delegaatio toteaa, että kyse on säännön 159 vi-kohdassa tarkoitetusta huitomisesta. Toisaalta delegaatio katsoo, että kyse ei ole tarkoituksellisesta teosta. Kurinpitodelegaatio kuitenkin toteaa, että tilanteessa Heshkan toiminta on niin varomatonta, että tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus. Kurinpitodelegaatio katsoo, ottaen huomioon pelitilanteen ja sen, ettei vastustaja loukkaantunut tilanteessa, että oikea rangaistus tilanteesta on yhden ottelun pelikielto.

3. Ratkaisu

Kärppien Shaun Heshkalle määrätään yhden (1) ottelun pelikielto. Heshka on pelikiellossa Kärppien seuraavan ottelun ajan.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

12. helmikuuta 2018

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen