Kärppä-laituri viikon tulikuumin – “Rikkonaiset kaudet takana, ennätykset uusiksi”

9.1.2018
Kärppä-laituri viikon tulikuumin – “Rikkonaiset kaudet takana, ennätykset uusiksi”

Saku Mäenalanen vakuutti viime viikon otteillaan. (Kuva: Ville Honkonen)

Kärppien Saku Mäenalanen on valittu viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi Liigassa. Laitahyökkääjän jälkeen listalle sijoittuvat KalPan Eetu Luostarinen ja Pelicansin Libor Sulak.

23-vuotias Saku Mäenalanen pelaa viidettä kauttaan Liigassa. Viime kausi tuotti ennätyspisteet keskiarvolla 0,62, mutta nyt lukema on noussut 0,77:een. Nuorten MM-kisojen maalikuningas ja maailmanmestari vuosimallia 2014 alkaa lunastaa häneen kohdistuneita odotuksia. Marraskuun lopulta alkaneella 13 pelin jaksolla Mäenalanen on kirjannut pisteet 8+8=16 (ka 1,23).

"Räväytti heti uuden vuoden puolella pisteet 4+2 kahteen peliin. Nuorten maailmanmestaruudesta lähtien Mäenalaselta on odotettu paljon. Tällä kaudella näyttävät aiemmat rikkonaiset kaudet jääneen lopulta taakse ja läpimurtokauden elkein vanhat piste-ennätykset laitettu uusiksi. Saanut pitkään varteen lisää voimaa ja tasaisuutta otteisiin, jotka olivat selkeimmät puutteet nuorista Liigaan siirryttäessä."

Läpimurtokauttaan pelaa myös KalPan Eetu Luostarinen. 19-vuotias keskushyökkääjä jäi rannalle Nuorten MM-miehistöstä, mutta vastuu KalPan miehistössä on kasvanut joulu-tammikuun otteluissa. Luostarinen takoi perjantain kierroksella JYPiä vastaan kolme maalia ja syötti yhden.

"Näin pyyhitään pettymykset. Kun Nuoret Leijonat kipuilivat maalinteon kanssa, Luostarinen kaatoi samaan aikaan lähes yksin JYPin. Erinomainen kahteen suuntaan pelaava nuori tulevaisuuden tähti. Alkukausi on ollut tehojen puolesta vaikea, mutta tulosta tulee jatkossa varmasti. KalPan energiseen ja aktiiviseen kiekolliseen pelaamiseen loistavasti sopiva pelaaja."

Pelicansin Libor Sulak on kuulunut kauden tehopuolustajiin. Lokakuussa lahtelaisten riveihin liittynyt 23-vuotias tulevaisuuden nimi on takonut 21 ottelussaan 19 pistettä. Kymmenessä viime ottelussa pisteitä on kertynyt yli piste per peli –tahdilla 6+6=12.

"Pelicansin kauden paras värväys. Liikkuu isoksi mieheksi hyvin. Tykkää tukea hyökkäyksiä, mihin Pelicansin vahva hyökkääminen perustuu. Omalla alueella välillä laitojen lähellä puolustaessa ongelmissa, mutta maalin edessä erinomainen. Hyökkäysalueella vaarallinen niin viivassa kuin kohti maalia hyökätessä. Omaa ison itseluottamuksen, mikä näkyi KooKoo-ottelussa hienoina yksilösuorituksina. Kolmen maalin viikko."

>> Lue koko tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen