Kärppien Shaun Heshkalle pelikielto – katso video

28.12.2017

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Kärppien Shaun Heshkalle kahden ottelun pelikiellon tiistain KalPa–Kärpät-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Heshka on pelikiellossa seuraavissa otteluissa: 28.12. Kärpät–Tappara ja 30.12. Jukurit–Kärpät.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Pelaaja: Shaun Heshka
Ottelu: KalPa–Kärpät
Peliaika: 31:09
Ottelupäivä: 26.12.2017

1. Selostus asiasta

Otteluajassa 31:09 Kärppien Shaun Heshka nostaa mailansa alhaalta ylöspäin KalPan Alexandre Texierin haaroväliin. Ottelun erotuomarit tuomitsivat tilanteesta ison rangaistuksen ja pelirangaistuksen Heshkalle säännön 159 mukaisesti.

Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska päävideotuomarin mukaan tilanteesta tulee määrätä Heshkalle ottelurangaistus huitomisesta.

Texier ei loukkaantunut huitomisen seurauksena.

Heshka on antanut pyydetyn lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 159 mukaan huitominen on teko, jossa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Säännön vi-kohdan mukaan pelaajalle, joka nostaa mailansa vastustajan jalkojen välissä tarkoituksenaan osua vastustajaa nivusiin, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan Heshka nostaa tarkoituksellisesti ja erittäin suurella voimalla mailansa Texierin nivusiin. Delegaatio toteaa, että kyse on säännössä 159 vi-kohdassa tarkoitetusta huitomisesta. Ottaen huomioon huitomisen voiman ja tarkoituksellisuuden ja myös sen, ettei Texier onneksi loukkaantunut tilanteessa, kurinpitodelegaatio pitää oikeana rangaistuksena tilanteesta kahden ottelun pelikieltoa.

Heshkalla ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa.

3. Ratkaisu

Kärppien Shaun Heshkalle määrätään kahden (2) ottelun pelikielto. Heshka on pelikiellossa Kärppien kahden seuraavan ottelun ajan.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle sen sääntöjen 9-12 §:ien mukaisella tavalla. Valitus tulee toimittaa oikeusturvalautakunnalle 30 päivän kuluessa tämän päätöksen tiedoksisaannista.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 28. joulukuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen