Tähtihyökkääjä Sakari Salminen palaa Ässiin pitkällä sopimuksella

11.11.2017
Tähtihyökkääjä Sakari Salminen palaa Ässiin pitkällä sopimuksella

Sakari Salminen pukee Ässien paidan päälleen seitsemän kauden tauon jälkeen. (Kuva: Marko Hannula)

Ässät on tehnyt hyökkääjä Sakari Salmisen kanssa kevääseen 2020 asti ulottuvan sopimuksen. Salminen palaa kasvattajaseuraansa seitsemän vuoden tauon jälkeen.

29-vuotiaalla Sakari Salmisella on takanaan useita tehokkaita kausia. Liigassa Salminen pelasi viimeksi kaudella 2012–13, jolloin hän iski KalPassa 54 ottelussa pisteet 26+29. Kauden päätteeksi Salminen valittiin Liigan All Stars –kentälliseen.

Salminen on pelannut kuuden Liiga-kautensa aika yhteensä 302 ottelua pisteillä 93+122. Lisäksi hyökkääjä on pelannut 32 Liigan playoffs-ottelua pisteillä 12+13.

Liigan jälkeen Salminen siirtyi KHL-liigaan, jossa hyökkääjä iski kahden kauden aikana 114 ottelussa pisteet 36+59.

Kahden viime kauden aikana Salminen on pelannut Sveitsin sekä Ruotsin pääsarjoissa sekä KHL:ää Jokerien riveissä. Alkukauden Salminen pelasi KHL-liigaa Moskovan Dynamossa, 18 ottelua tuottivat pisteet 2+6.

Salmisella on myös arvokisakokemusta. Nopea ja taitava Ässäkasvatti pelasi MM-kisoissa 2013 sekä pronssimitaliin päättyneissä Sotshin olympiakisoissa.

– Mahdollisuus tuli eteen kotiuttaa oma huipputason kasvatti, niin tietenkin meidän piti toimia. Sopimus Saken kanssa oli lähellä jo kesällä ja nyt lähdimme neuvottelemaan siitä, mihin viimeksi jäimme.

– Olen todella tyytyväinen siihen, että saimme asiat sovituksi. Hän tulee olemaan Liigan parhaita pelaajia. Lisäksi hyökkäyskalustomme tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja ja on todella mielenkiintoista seurattavaa, Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo kommentoi.

Mikäli pelaajasiirtoon liittyvät paperit saadaan kuntoon, Salminen pelaa tiistaina Turussa. Ensimmäisen kotiottelunsa Patapaidassa pitkään aikaan Salminen pelaa torstaina, kun Ässät kohtaa JYPin.

– Ässät on oma seura ja olen seurannut joukkueen otteita maailmalla aina tarkemmin. Torstain ottelusta tulee varmasti erityinen tapahtuma.

– Tavoitteena on heti alusta lähtien pelata omilla vahvuuksilla. Hyökkäyspäässä pitää tulla tehoja, mutta pelaamisen pitää olla myös kokonaisvaltaista. En ole se sama Sakari Salminen, joka lähti Porista vuonna 2010. Pelaamiseeni on tullut paljon monipuolisuutta, Salminen kertoi.

Sopimus sisältää ulkomaan pykälän kaudesta 2019–20.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen