Tulokkaat tutuiksi: Leskinen laukoo yllättävistä paikoista

7.11.2017
Tulokkaat tutuiksi: Leskinen laukoo yllättävistä paikoista

Ville Leskinen aloitti viime kauden terävästi ja hän pääsikin kantamaan joukkueensa kultaista kypärää. (Kuva: Mikko Kankainen)

Tulokkaat tutuiksi -sarjan toisessa osassa haastatteluun saapuu Jukureiden Ville Leskinen. Pieksämäeltä lähtöisin olevan hyökkääjän vahvuus on laukaus, mutta mikä on hyökkääjän mielestä vaikein vieraspaikkakunta pelaamisen kannalta?

Tällä hetkellä Liigan tulokkaiden pistepörssin toisena oleva pieksämäkeläinen Ville Leskinen nousi Liigaan kierrettyään kehittymässä Mestiksessä ja A-junioreissa. Tälle kaudelle Leskinen on vakiinnuttanut paikkansa pelaavassa Jukurit-kokoonpanossa.

Viime kaudella pieksämäkeläinen teki Liiga-debyyttin Jukureissa kotiottelussa KalPaa vastaan keräten tehot 1+1. Loppukauden aikana hän pelasi kuitenkin vain hajanaisia pelejä laidalla ja 13. hyökkääjänä. Nyt Leskinen on vakuuttanut valmennuksen ja hyökkääjä saa vastuuta joukkueensa kakkosketjussa sekä ylivoimalla.

Leskinen onkin kiittänyt vastuusta tekemällä 20 otteluun tehot 6+3.

− Olen päässyt hyvin porukkaan mukaan ja saanut onnistumisista itseluottamusta, Leskinen kertoo.

Viime kaudella hyökkääjä pelasi pääosin A-junioreissa ja Mestiksessä. Leskinen näkee, että suurin ero Liigan ja juniori- sekä Mestis-otteluiden välillä on puolustuspelaamisessa.

− Ei tule monestikaan kaksi-vastaan-yksi-hyökkäyksiä. Liigassa puolustetaan tarkemmin.

Leskisen hyvä vire perustuu toimivaan yhteispeliin yhdessä ketjukavereiden Jesper Piitulaisen ja Julius Vähätalon kanssa. Hieman Vähätaloa ja Leskistä kokeneempi Piitulainen on antanut neuvoja nuoremmilleen.

Ketjussa Leskinen on selvästi ottanut maalintekijän roolin, sillä laukauksia on kertynyt peräti 91.

− Vaikka välillä laukaukset epäonnistuvatkin, ne saattavat pomppia sisään, kun laukoo yllättävistä paikoista. Ehkä hyvä vire johtuu siitäkin, Leskinen pohtii.

Kuopio vierashalleista vaikein ja hienoin paikka pelata

22-vuotiaan Leskisen yksi vahvuus on terävästi lähtevä laukaus. Sitä hyökkääjä on treenannut jo pienestä pitäen ylimääräisillä laukaisuharjoituksilla Pieksämäellä.

Hyökkääjä jää vielä tänäkin päivänä laukomaan kiekkoja normaalien jääharjoitusten päätteeksi.

− Pieksämäellä pääsi käymään joka päivä jäällä ja lauoin tunnin verran ennen joukkueen treenejä. Tietysti tuli käytyä myös ulkojäillä harjoittelemassa.

Kysyttäessä vaikeimmasta sekä hienoimmasta vieraspaikkakunnasta pelaamisen kannalta, nousee Leskisellä molempiin sama vastaus: Niiralan monttu.

Leskinen näkee, että Kuopion jäähallissa on vaikea pelata kentän ison koon vuoksi.

− Siellä ei kannata kamalasti juoksennella kiekon perässä, kun vastustaja pystyy pelaamaan helposti ulos tilanteesta.

− Se on kuitenkin myös hienoin paikka pelata. Olen pelannut siellä juniorina, kaverit ovat katsomassa ja pikkuveli Otto Leskinenkin pelaa siellä.

Jääkiekko onkin Leskisen perheessä iso asia. Ville Leskinen juttelee joka pelin jälkeen isänsä kanssa peliin liittyvistä asioista. Myös veli Oton kanssa pelistä keskustellaan paljon.

Nostetta uralle KalPasta

Pieksämäkeläinen PiPsin kasvatti siirtyi B-juniori-ikäisenä KalPaan, jossä hän pelasi aina ensimmäiseen A-juniorivuoteensa saakka. Kuopiosta Leskinen siirtyi kahdeksi vuodeksi Jokereiden A-junioreihin.

− Molemmat tekivät hyvää juniorityötä, mutta ehkä Jokereissa oli vielä vähän ammattimaisempaa. Oli hyvä valmennus ja opin paljon.

Viime kaudeksi Leskinen siirtyi Mikkeliin. Hän teki Liiga-uransa avausmaalin, mutta paikka pelaavasta kokoonpanosta ei kuitenkaan vakiintunut, vaan hyökkääjä pelasi kauden pääosin Jokipojissa ja IPK:ssa.

Se oli Leskisen mukaan paras vaihtoehto.

− Pääsin tietenkin pelaamaan, kehittymään ja sain itseluottamusta. Se oli paras vaihtoehto siihen paikkaan, Leskinen arvioi.

Tulokkaat tutuiksi -sarjan seuraava osa julkaistaan jo huomenna keskiviikkona klo 12.00, kun Petrus Palmu avaa OHL:n ja Liigan eroja.


---
Julkaisija: Simo Arkko