Kauden kovimmat tulokaspelaajat – kuka on sinun suosikkisi?

11.10.2017
Kauden kovimmat tulokaspelaajat – kuka on sinun suosikkisi?

Jesperi Kotkaniemi (vas.) Petrus Palmu ja Rasmus Kupari kuuluvat Suomi-kiekon tulevaisuuden nimiin.

Runkosarjan avausviidennes on esitellyt useita mielenkiintoisia tulevaisuuden nimiä Liiga-kaukaloissa. Löytyvätkö pörssikärjistä jo kauden vankimmat ehdokkaat Wasama-palkinnosta kamppailuun? Kuka on sinun suosikkisi?

TPS:n Petrus Palmu johtaa tulokkaiden piste- ja maalipörssejä. 20-vuotias Joensuun Jokipoikien kasvatti iski viime kaudella hurjat pistelukemat Kanadan pääjunioriliiga OHL:ssä, ja pistevire on kestänyt myös avauskaudella Liigassa.

Ässien 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi on vallannut pelipaikan porilaisten vakiokokoonpanosta. Laitahyökkääjä liekehti runkosarjan avauskierroksilla, mutta pistetahti on sen jälkeen tasaantunut. Ässien oma kasvatti on ensi kesän NHL-varaustilaisuuden kuumimpia suomalaisnimiä.

Puolustajien pörssiykkönen on Sportin Tony Sund, joka debytoi viime kaudella Liigassa. 22-vuotias, pedersöreläisen IFK Lepplaxin kasvatti vakuuttaa tehopörssissä lukemalla +5. Isokokoinen Sund on hivuttautunut vähitellen huipputason osaajaksi.

Tulokasmaalivahdeista kyntensä ovat näyttäneet Jukurien Juhana Aho ja Ilveksen Markus Ruusu. Jyväskylässä kiekkokoulutuksensa saaneet torjujat haastavat joukkueidensa ykkösvahdit.

Mielenkiintoisiin nimiin kuuluvat myös Ilveksen pisteputkessa oleva Teemu Lepaus ja viime kaudella hänen ketjukaverinaan Mestiksessä maaleja mättänyt, nyt SaiPaa edustava Jonatan Tanus. Entä mitä esittävät jatkossa huippulupaukset Eetu Tuulola (HPK), Rasmus Kupari (Kärpät) ja TPS:ssä debyyttipeliään odotteleva puolustaja Olli Juolevi?

Kuka on mielestäsi vahvin ehdokas Wasama-palkinnon saajaksi kauden tässä vaiheessa? Äänestä.

Ehdokkaasi Vuoden tulokkaaksi 2018?
Juhana Aho, Jukurit
1.2%
Olli Juolevi, TPS
8.9%
Jesperi Kotkaniemi, Ässät
19.9%
Rasmus Kupari, Kärpät
11.9%
Teemu Lepaus, Ilves
9.1%
Ville Leskinen, Jukurit
1.7%
Petrus Palmu, TPS
25.2%
Markus Ruusu, Ilves
4.6%
Tony Sund, Sport
2.4%
Jonatan Tanus, SaiPa
5.1%
Eetu Tuulola, HPK
3.8%
Joku muu?
6.5%
Äänestys on päättynyt.

---
Julkaisija: Antti Seppänen