Sport kaatoi HIFK:n Vaasassa – Lukolle kauden ensimmäinen kotitappio

5.10.2017
Sport kaatoi HIFK:n Vaasassa – Lukolle kauden ensimmäinen kotitappio

Sportin maalivahti Mika Järvinen pysäytti torstaina peräti 46 kiekkoa. (Kuva: Tomi Natri)

Torstain voittajat olivat Jukurit nollannut JYP, Kuopiosta kaksi pistettä hakenut SaiPa, Kouvolassa juhlinut TPS, Lukon kotivoittoputken päättänyt Kärpät ja HIFK:n kaatanut Sport. Palaa kierroskatsauksesta iltaan!

Jukurit–JYP 0-3 (0–2, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

JYP otti torstaina kolmannen perättäisen voittonsa, kun Jukurit kaatui Mikkelissä. Jyväskyläläiset ovat voittaneet seitsemästä viime ottelustaan peräti kuusi. JYP karkasi jo avauserässä kahden maalin karkumatkalle Micke Saaren ja Robert Rooban osumilla. Päätöserässä Juha-Pekka Hytönen (1+1) iski viimeisen sinetin ottelulle. Jyväskyläläisten maalivahti Eetu Laurikainen pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä.

KalPa–SaiPa 3-4 JA (1–0, 1–2, 1–1, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

SaiPa otti toisen perättäisen voiton, kun KalPa kaatui värikkäiden vaiheiden jälkeen jatkoajalla. Kuopiossa ottelun voittomaalista vastasi lappeenrantalaisten kanadalaishyökkääjä Cody Kunyk (1+1). Varsinaisella peliajalla joukkueet iskivät maaleja vuorotahtiin, KalPa ehti johtaa ottelua kahdesti, SaiPa kerran. Kunykin lisäksi SaiPalta kahden pisteen iltaa viettivät tärkeät maalit iskenyt Topi Nättinen (2+0) ja Lasse Lappalainen (0+2). Kuopiolaisten osumat olivat Santeri Lukan, Mikael Seppälän ja Ville-Vesa Vainiolan käsialaa.

KooKoo–TPS 1-4 (0–0, 1–3, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

TPS jatkoi vahvaa alkukauttaan Kouvolassa, kun KooKoo kaatui lukemin 1–4. Turkulaiset eivät ole jääneet tällä kaudella vielä kertaakaan pisteittä! Viimeisestä seitsemästä ottelustaan TPS on voittanut kuusi. Ottelu kääntyi vierasjoukkueelle toisessa erässä, jossa TPS iski kolmesti Ilkka Pikkaraisen, Elias Karvosen ja Markus Nurmen onnistuessa. TPS:n neljännen osuman iski Tomi Kallio. KooKoon ainokaisesta vastasi Miikka Pitkänen. Illan tehokkain oli ruotsalaispuolustaja Henrik Tallinder, joka alusti kolme TPS-maalia. Kouvolalaisille tappio oli neljäs perättäinen.

Lukko–Kärpät 1-2 (1–1, 0–0, 0–1)
>> Tilastot
>> Maalit

Keskiviikkona Kärpät katkaisi Ässien alkukauden kotivoittoputken. Torstaina saman kohtalon koki Lukko. Raumalaiset olivat voittaneen kauden aiemmat viisi kotiotteluaan. Lukko vastasi illan alkutahdeista, kun ruotsalaishyökkääjä Joakim Hillding vei Lukon johtoon kauden kolmannella osumallaan. Kärpät kuitenkin kuittasi osuman pikaisesti Liigan pistepörssin kärkipaikalla olevan Julius Junttilan toimesta. Illan voittomaalista vastasi Kärppien Saku Mäenalanen ajassa 52.04. Kärppien molemmat maalit alusti Miika Koivisto (0+2). Voiton myötä Kärpät on ottanut neljä perättäistä täyttä pistepottia.

Sport–HIFK 4-1 (2–0, 0–1, 2–0)
>> Tilastot
>> Maalit

Sport palasi torstaina Vaasassa voittojen tielle kaatamalla HIFK:n lukemin 4–1. Vaasalaisten voiton takuumiehet olivat kaksi maalia iskenyt hyökkääjä Markus Nenonen ja peräti 46 laukausta pysäyttänyt maalivahti Mika Järvinen. Nenosen lisäksi kotijoukkueelta kahden pisteen iltaa viettivät Michael Parks (1+1) ja Oskari Manninen (0+2). HIFK:n ainokaisesta vastasi Erik Thorell, osuman alusti ensimmäisen ottelunsa HIFK:ssa pelannut Vili Sopanen. HIFK on onnistunut voittamaan kauden 12 ottelustaan ainoastaan kolme.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen