Lukon Toni Suuroselle pelikielto – lue kurinpitopäätös

26.9.2017
Lukon Toni Suuroselle pelikielto – lue kurinpitopäätös

Kuva: Timo Savela

Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Lukon Toni Suuroselle yhden ottelun pelikiellon lauantain KooKoo–Lukko-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Suuronen on pelikiellossa 27.9. pelattavassa Tappara–Lukko-ottelussa.

* * *

Kurinpitopäätös kokonaisuudessaan

Ottelupäivä: 23.9.2017
Ottelu: KooKoo–Lukko
Peliaika: 56.07

1. Selostus asiasta

KooKoo–Lukko-ottelun erotuomarit tuomitsivat peliajassa 56.07 Lukon Toni Suuroselle tämän taklauksesta Olli Korhoseen pienen rangaistuksen ja käytösrangaistuksen syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus (2+10).

Päävideotuomari on asettanut tilanteen kurinpitokäsittelyyn, koska tilanteesta tulee määrätä ottelurangaistus Suuroselle päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Tilanne näkyy ottelun videotallenteelta. Tilanteessa Korhoselle ei aiheutunut pelikykyyn vaikuttavia vammoja.

Suuronen on antanut lausuman tilanteesta.

2. Sovellettavat säännöt ja ratkaisun perustelut

Sääntökirjan säännön 124 mukaan päähän kohdistuvalla taklauksella tarkoitetaan tilannetta, jossa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään tai niskan alueelle. Säännön iii-kohdan mukaan pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Suuronen taklaa tilanteessa vielä kiekolliseksi tulkittavaa KooKoon pelaajaa suhteellisen kovalla, mutta kuitenkin sääntöjen mukaisella vauhdilla. Suurosen taklaus kohdistuu valtaosin Korhosen vartaloon, mutta lisäksi taklauksessa Suurosen olkapää osuu Korhosta päähän. Taklauksen voima kohdistuu pääasiassa Korhosen ylävartaloon eikä päähän.

Liigan kuluvalle kaudelle tekemän päähän kohdistuneita taklauksia koskevan kiristyneen linjauksen mukaan aiempaa lievemmät tilanteet arvioidaan ottelurangaistuksen arvoisiksi teoiksi. Suurosen suorittamassa vartalotaklauksen seurauksena tapahtuu suhteellisen vähäinen kontakti myös vastustajan päähän, joten tilanteesta määrätään kiristyneen linjauksen mukaisesti ottelurangaistus säännön 124 iii-kohdan perusteella.

Pelikiellon kestoa harkitessaan delegaatio on ottanut huomioon Suurosen menettelyn vähäisen moitittavuuden sekä kuluvalla kaudella aiemmat päähän kohdistuneista taklauksista annetut rangaistukset. Delegaatio pitää Suurosen suorittamaa ja valtaosin vastustajan vartaloon kohdistunutta, mutta myös vähäisessä määrin päähän kohdistuvaa taklausta, jonka seurauksena taklattu pelaaja ei loukkaantuu, yhden ottelun arvoisena tekona.

Liigan kurinpitomenettelyssä tarkastellaan pelaajan kurinpitohistoriaa kuluvalta ja kolmelta edelliseltä kaudelta. Suuroselle ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa.

3. Ratkaisu

Lukon Toni Suuroselle määrätään yhden (1) ottelun pelikielto. Suuronen on pelikiellossa Lukon seuraavassa ottelussa.

4. Muutoksenhaku

Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Urheilun oikeusturvalautakunnalle.

5. Päiväys ja allekirjoitus

Hämeenlinnassa, 25. syyskuuta 2017

Sampo Liusjärvi
Liigan kurinpitodelegaation puheenjohtaja


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen