TPS-konkari viikon tulikuumin Liigassa

25.9.2017
TPS-konkari viikon tulikuumin Liigassa

Kuva: Jiri Halttunen

TPS:n Eric Perrin on rankattu viikon tulikuumimmaksi pelaajaksi Liigassa. Kärkikolmikon täydentävät JYPin Jerry Turkulainen ja Tapparan Kristian Kuusela.

41-vuotias Perrin on näyttänyt, että pelikunto, kokemus ja osaaminen ovat edelleen rautainen yhdistelmä. Kanadalainen on takonut kahdeksassa ottelussaan 10 pistettä ja tulee rikkomaan terveenä pysyessään Liigan ennätyksiä. Perrin on tällä hetkellä neljän ottelun pisteputkessa (3+4).

"Erinomaisesti kauden aloittanut Perrin tuo tarvittavaa syvyyttä TPS:n hyökkäykseen. Hän pelaa tällä hetkellä tehokkainta lätkää koko TPS-urallaan. Pelaa välillä ylipitkiä vaihtoja, mutta vauhtia riittää kuitenkin rutkasti pelissä pysymiseen. Pistepörssin johtoa hallussa pitävä Perrin tullee rikkomaan tällä kaudella Janeckyn hallussa olevan ulkomaalaispelaajien piste-ennätyksen."

Viime kaudella JYPin Liiga-joukkueeseen murtautunut Jerry Turkulainen on aloittanut toisen kautensa vakuuttavasti. Ennakkoluuloton 19-vuotias laitahyökkääjä on pelannut piste per peli –tahdilla ja johtaa Liigan tehopörssiä lukemalla +8.

"Turkulaisen sulava luistelu ja nopea pelinluku on vastustajille hankala yhdistelmä. Riistää liikkeellään kiekkoja. Pisteet 2+2 viikon kolmessa ottelussa. Turkulainen on vakiinnuttamassa paikkaansa yhtenä Liigan mielenkiintoisimmista pelaajista. Maali Tapparan verkkoon oli alkukauden komeimpia ja hyvä osoitus Turkulaisen vahvuuksista kiekottomana."

Kristian Kuuselan 16. kausi Liigassa lähti pisteiden valossa nihkeästi liikkeelle, mutta menneellä viikolla Kuusela oli Tapparan kiistaton johtohahmo. 34-vuotiaan laitahyökkääjän putki liikkuu edelleen liukkaasti: lauantain Sport-ottelussa Kuusela keräsi selvästi eniten peliaikaa hyökkääjistä, lähes 24 minuuttia.

"Kuuselalle merkattiin pöytäkirjoihin viikon kolmessa ottelussa pisteet 1+4. Arvoa joukkueelle ei mitata pelkkien pisteiden muodossa, vaan näyttää esimerkkiä monipuolisuudellaan. Oikea-aikaisuus ja terävyys tulevat esiin kaksinkamppailuissa."

>> Lue koko Tulikuumien lista tästä


---
Julkaisija: Antti Seppänen