Patrik Virta: “Lisää nopeutta ja räjähtävyyttä”

4.9.2017
Patrik Virta: “Lisää nopeutta ja räjähtävyyttä”

Toisen polven huippukiekkoilija Patrik Virta löi itsensä viime kaudella läpi Liigassa. Juniorivuosien hurjat pistelukemat ovat hieno muisto, mutta nyt on aika lunastaa odotuksia aikuisten tasolla. Valmistautuminen on poikennut aikaisemmista vuosista, mutta Virta on valmiina.

– Kesä on kulunut armeijassa. Santahaminan urheilujoukossa ovat joukkueestamme olleet myös Jasper Lindsten, Miro Keskitalo ja Teemu Väyrynen. Yllättävän hyvin on kuitenkin mennyt ja harjoittelu on tuottanut tulosta. Olemme päässeet myös leireilemään Vierumäellä, Virta kiittelee.

21-vuotias HPK:n kasvatti varattiin kesällä NHL:ään. New York Rangersin nappaama keskushyökkääjä tutustui NHL-kuvioihin heti juhannuksen jälkeen ja oli puolentoista viikon ajan nuorten pelaajien leirillä.

– Varaus oli tietenkin hieno juttu, vaikka eihän se lopulta mitään vielä lupaakaan. Tietyllä tavalla se luo kuitenkin paremman mahdollisuuden päästä näyttämään. Rangersin skoutti Mikko Elorannan kanssa olemme pitäneet yhteyttä. Mutta suurempia tulevaisuuden suunnitelmia ei ole vielä tehty.

NHL siintää mielessä, mutta huolellinen harjoittelu on kaiken perusta, mikä tuotti tulosta viime kaudellakin.

– Treenamisen kautta kaikki on tullut. Viime kaudella sain rehellisen mahdollisuuden ja pystyin käyttämään sen hyväksi. Olin hyvässä kunnossa ja sain pelata omilla vahvuuksilla, Virta luettelee perusteet onnistumiselle.

Alkavalle kaudelle kehityskohteet ovat olleet selvät. Jääkiekko muuttuu ja myös pelaajien on pystyttävä vastaamaan koventuneeseen kilpailuun.

– Olen panostanut nopeuden ja räjähtävyyden kehittämiseen, jotta pärjää myös kansainvälisellä tasolla. Punttisalilla on aikaa vietetty, mutta tehty myös paljon muuta voimanhankinnan ohessa.

– Pelinopeutta ja luistelunopeutta pitää saada enemmän. Koko ajan olen pystynyt sillä sektorilla parantamaan.

TPS:n valmennus uudistui tälle kaudelle. Päävalmentaja Kalle Kaskisen valmennusryhmän täydentävät ex-huippupelaajat Kimmo Rintanen, Sami Salo ja Fredrik Norrena.

– Hyökkäyspelimme tulee olemaan entistä aggressiivisempaa. Se on iso juttu, jota peliimme haluamme tuoda. Valmennus ei ole laittanut systeemejä viime kaudelta isommin uusiksi, mikä on toki hyvä asia, Virta sanoo.

TPS:n valmistavan kauden seitsemästä Pitsiturnauksen jälkeisestä ottelusta on tullut kolme voittoa. CHL:n alkulohkon peleissään TPS otti kaksi kotivoittoa, mutta hävisi vierasottelunsa.

– Parasta oppia saatiin ulkomaan reissulta, kun pelasimme Berniä ja Mountfieldiä vastaan. Häviöt opettivat, että ei saa olla pelissä liian rohkea. Pitää löytää oikeanlainen rohkeus peliin.

Patrik Virta on monikäyttöinen pelaaja – niin keskus- kuin laitahyökkääjänkin paikat sopivat. Elo-syyskuun peleissä Virta on pelannut sentterin tontilla.

– Roolit eroavat aika paljonkin toisistaan. Sentterinä saa olla enemmän pelissä kiinni molempiin suuntaan. Pitää olla valppaampana myös puolustuspäässä. Keskushyökkääjänä pääsee tekemään peliä enemmän ja avaamaan hyökkäyksiä.

Virran laidoilla viime otteluissa ovat esiintyneet Erik Nyström ja Eric Perrin. Yhteistyö kahden vahvistuksen kanssa on toiminut.

– Neljä peliä on takana tällä triolla. Olemme hyvin samantyyppisiä pelaajia. Nyström on todella taitava ja nopea. "Eki" (Perrin) hoitaa varmasti laiturinkin roolin ja pelaisi varmaan pakkinakin tarvittaessa.

Viime kausi oli Virralle ensimmäinen täysi kausi Liigassa. Runkosarjassa hän teki 14 maalia ja 26 pistettä. Neljännesfinaaleissa HIFK:ta vastaan Virta oli joukkueensa paras maalintekijä viidellä osumalla. Kausi nosti odotuksia tälle sesongille.

– Haluan olla illasta toiseen TPS:n kärkihyökkääjiä ja ratkoa pelejä. Valmennuksen pitää voida luottaa minuun ja laittaa kentälle missä tilanteessa tahansa. Pelaajana haluan olla entistä kokonaisvaltaisempi. Joka pelissä pitää pystyä olemaan vaarallinen, Virta luettelee tavoitteitaan uudelle kaudelle.

HPK:n kasvatille alkava kausi on kolmas TPS-paidassa. Kotiutuminen on sujunut hyvin ja murrekin alkaa tarttua.

– TPS:ssä parasta on seuran yhteishenki. Ollaan kaikki yhtä suurta perhettä. Ja hallille on joka päivä mukava tulla, Virta kiittelee.


---
Julkaisija: Antti Seppänen