KalPalle toinen kiinnitys – Tappara kaatui täyden katsomon edessä

20.4.2017
KalPalle toinen kiinnitys – Tappara kaatui täyden katsomon edessä

Keltamustien juhlaa! KalPa on kahden voiton päässä Suomen mestaruudesta. (Kuva: Timo Hartikainen)

KalPa otti torstaina toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen, kun Tappara kaatui loppuunmyydyn katsomon edessä 3–2. Kuopiolaiset käänsivät ottelun edukseen jälleen vahvan toisen erän ansiosta. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

KalPa–Tappara 3–2 (0–1, 2–0, 1–1)

>> Seuranta
>> Tilastot
>> Maalikooste

Hallitseva Suomen mestari Tappara tuli vahvasti ottelun avauserään. Kotijoukkueen Eero Kilpeläinen joutui avauserässä venymään kiekon tielle 11 kertaa, kun taas Dominik Hrachovina selvisi vain kolmella torjunnalla. Vahva ote tuotti myös palkinnon, kun Juhani Jasu iski kiekon ylänurkkaan ajassa 15.36. Jasun kevään ensimmäisen playoffs-maalin alustivat Martin Röymark ja Aleksi Salonen.

KalPa on ollut koko kauden vahva toisissa erissä, näin kävi myös torstain finaaliottelussa. Ensin hurjassa vireessä oleva Matias Myttynen tasoitti upealla rystylaukauksella ajassa 24.10. Ylänurkkaan painuneen osuman alustivat Jesse Mankinen ja Joonas Lyytinen. Elämänsä kautta pelaavalle Myttyselle osuma oli playoffsien kolmas. Lisää seurasi neljä minuuttia myöhemmin, kun Jyri Junnila huudatti loppuunmyytyä Data Group Areenaa. Junnilan neljännen playoffs-maalin alustivat Arttu Ilomäki ja Niko Mikkola.

KalPa aloitti myös päätöserän vahvasti, kun kahden pisteen iltaa viettänyt Mikkola siirsi irtokiekosta KalPan jo 3–1-johtoon. Päätöserä oli ehtinyt vanhentua tässä vaiheessa ainoastaan minuutin ja 14 sekuntia. Mikkolan liigauran ensimmäiseen playoffs-maaliin vahvan esityön teki Sami Mutanen. Tappara haki päätöserässä ahnaasti lisämaaleja. Kiri ei riittänyt kuin yhteen osumaan. Ajassa 57.59 osuneesta maalista vastasi Valtteri Kemiläinen. Kuudella kenttäpelaajalle syntyneen maalin alustivat Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen.

KalPa johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2–0. Joukkueiden kolmas ottelu on edessä Tampereella lauantaina 22.4. kello 17.00.

* * *

Hakametsä on tällä hetkellä loppuunvarattu kolmanteen finaaliotteluun – seuraa lipputilannetta tästä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen