JYPille kolmas voitto HPK:sta – Mikko Kuukka ratkaisi jatkoajalla

29.3.2017
JYPille kolmas voitto HPK:sta – Mikko Kuukka ratkaisi jatkoajalla

Keskiviikkoilta päättyi hurrikaanipaitojen juhliin. (Kuva: Jiri Halttunen)

JYP kaatoi HPK:n keskiviikkona Synergia Areenalla kolmannen kerran. Jatkoajalla ratkenneen ottelun ratkaisijaksi kohosi puolustaja Mikko Kuukka ajassa 74.05. Semifinaalipaikka on katkolla JYPille perjantaina Hämeenlinnassa. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

JYP–HPK 3–2 JA (0–0, 1–0, 1–2, 1–0)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Illan avausmaalia saatiin odotella aina yli ottelun puolivälin asti. Vahvaa kautta pelaava JYP-hyökkäjä Antti Suomela onnistui ajassa 30.53. Videotarkistuksen jälkeen hyväksytyn osuman alustivat puolustajat Sami Niku ja Nolan Yonkman.

Päätöserässä alkoi kuitenkin tapahtuma, erä piti sisällään yhteensä kolme maalia. Kahdesta ensimmäisestä vastasi vierasjoukkue HPK. Ensin ajassa 48.38 Eero Somervuori (1+1) tasoitti ylivoimalla ottelusarjan kuudennen pisteensä merkanneen Joonas Lehtivuoren ja Sakari Mannisen syötöistä. Lisää seurasi ajassa 57.43, kun Henrik Forsberg laukoi vieraat kiinni vierasvoittoon.

JYP tasoitti kuitenkin ainoastaan minuuttia ja kymmenen sekuntia Forsbergin johtomaalin jälkeen. Osuman isä oli illan toisen maalinsa tehnyt Suomela. Kuudella kenttäpelaajalla syntyneen osuman alustivat Juha-Pekka Hytönen ja Jani Tuppurainen.

Jatkoaikasankariksi nousi JYP-puolustaja Mikko Kuukka, joka laukoi ratkaisun ajassa 74.05. Osuma oli Kuukalle kauden ensimmäinen ja koko liigauran ensimmäinen playoffs-maali. Voittomaaliin syöttöpisteet kirjauttivat Urho Vaakanainen ja Janne Tavi.

JYP johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 3–2. Neljännesfinaalisarja on ensimmäisen kerran katkolla jyväskyläläisille Hämeenlinnassa perjantaina 31.3. kello 18.30.

* * *

Ole mukana Oranssin alueen playoffs-huumassa – osta liput Ritari Areenalle tästä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen