Ilvekselle kolmas voitto – Tappara perjantaina pakkovoiton edessä

29.3.2017
Ilvekselle kolmas voitto – Tappara perjantaina pakkovoiton edessä

Lopullinen ratkaisu – Aleksi Mustonen ja Jerry D'Amigo juonivat neljänen osuman. (Kuva: Mika Kylmäniemi)

Ilves pesi kasvonsa maanantaista ja kaatoi Tapparan keskiviikkona jo kolmannen kerran. Ottelusarja on tupsukorville ensimmäisen kerran katkolla perjantaina loppuunmyydyssä Hakametsässä. Palaa ottelukatsauksesta illan tapahtumiin.

Tappara–Ilves 2–4 (1–2, 0–0, 1–2)

>> Tilastot
>> Maalikooste

Ilves tuli ottelun avauserään vahvasti. Kiekko oli ensimmäisen kerran Tapparan maalissa minuutin ja 35 sekunnin pelaamisen jälkeen. Maalintekijänä oli playoffs-kevään toisen osumansa iskenyt Marcus Fagerudd, osuman alustivat Juho Liuksiala ja Santeri Vuoti. Lisää seurasi kolme minuuttia ja 19 sekuntia myöhemmin. Tällä kertaa maalintekijänä oli vanhanaikaisella osunut Ville Meskanen. Osuma oli Meskaselle playoffsien neljäs.

Tappara nousi ensimmäinen kymmenminuuttisen aikana vielä maalin päähän, kun runkosarjan maalikuninkuuden voittanut Veli-Matti Savinainen osui. Tuliseen lyöntilaukaukseen syöttöpisteet tarjoilivat Otso Rantakari ja Jan-Mikael Järvinen. Tapparan tasoitusmaalia saatiin odotella aina päätöerään asti. Ajassa 52.40 Sebastian Repo ohjasi upean ylivoimakuvion päätteeksi kiekon ohi Antti Lehtosen, osuman pohjustivat Teemu Nurmi ja ottelun toisen syöttöpisteensä merkkauttanut Rantakari.

Illan voittomaali syntyi minuutti ja 43 sekuntia Tapparan tasoituksen jälkeen. Maalintekijänä oli huikeaa kevättä pelaava Ilves-kapteeni Tapio Laakso. Oivallisen esityön arvokkaaseen osumaan tekivät Otto Koivula ja Teemu Rautiainen. Lopullisen niitin ottelulle iski Aleksi Mustonen, joka laukoi Ilveksen neljännen osuman Jerry D'Amigon syötöstä ajassa 58.42.

Ottelusarja on keskiviikon myötä Ilvekselle voitoin 2–3. Ottelusarja on sisältänyt pelkkiä vierasvoittoja. Kuudes ottelu on ohjelmassa perjantaina 31.3. kello 18.30.

* * *

Hakametsä on tällä hetkellä perjantaille loppuunvarattu – seuraa mahdollisten lippujen vapautumista tästä.


---
Julkaisija: Juuso Kauppinen